Najjeftiniji novogodišnji aranžman je Ohrid

Izvor: Radio 021, 07.Dec.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjeftiniji novogodišnji aranžman je Ohrid

Najjeftiniji novogodišnji aranžman u ponudi domaćih turističih agencija je četvorodnevni boravak u Ohridu, koji podrazumeva autobuski prevoz i četiri noćenja sa doručkom, a košta 50 evra.

Nova godina u društvu Drakule, kako se reklamira putovanje u Transilvaniju, košta između 70 i 90 evra (autobus, smeštaj u hostelu ili hotelu), dok Sofiju za praznike možete obići za 75 evra (četiri dana, autobusom, smeštaj u hotelu).

Sledeće povoljno putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je takođe autobusom u Prag - četiri noćenja sa doručkom koštaju 99 evra. Nešto malo skuplje će vas koštati odlazak u Budimpeštu - vikend tura koja obuhvata dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom je od 100 evra.

Ako biste Novu godinu da dočekate u nekim drugim evropskim gradovima, ovo su cene: desetodnevna tura autobusom kroz Francusku, Italiju i Španiju, sa noćenjem i doručkom, košta od 380 evra; Veneciju i Veronu možete posetiti za 209 evra, Toskanu za 280 evra. Paket aranžman za Grac, dva noćenja i doručak, košta 145 evra, dok vam je za putovanje u Beč potrebno oko 129 evra.

U turističkim agencijama kažu da se novogodišnji aranžamni odlično prodaju i da svaki ima svog kupca, bez obzira na cenu. "To je postalo gotovo tradicionalno da ono što je najskuplje prvo ode. Dubai, na primer, je kod nas najpopularniji, mada košta i preko 2.000 evra ako uključuje i novogodišnju večeru", kažu u jednoj beogradskoj agenciji koja nudi daleke destinacije.

Pored evropskih metropola, popularni su i Istanbul i Malta, ali i takozvana portugalska tura. Za ove aranžmane treba najmanje 450 evra, dok za doček 2015. u Kini, Indiji, Singapuru, na Baliju, Tajlandu, na primer, treba izdvojiti između 1.500 i 3.100 evra po osobi. Ako se pitate ko u Srbiji ima novca za to, znajte da su ti aranžmani odavno rasprodati.

Među mladima je popularan i doček u Amsteradmu, a košta od 275 evra, sa avionskim prevozom, kao i ona putovanja koja kombinuju provod i šoping. Tako bus ture do Milana i Đenove, sa noćenjem i diručkom, koštaju 129 evra za pet dana.

Idealna destinacija za one koji žele da uživaju u malo toplijem vremenu za Novu godinu je Firenca - petodnevni aranžmani autobusom koštaju oko 140 evra. Naravno, svi ovi aranžmani ne obuhvataju novogodišnji doček, već se putnicima prepušta na volju - da li će 2015. dočekati na nekom gradskom trgu, u hotelskoj sobi, u restoranu ili kafiću koji će sami odabrati, ili će doplatiti koji evro više turističkoj agenciji i sa ostatkom putnika iz grupe otići na organizovanu večeru ili žurku.

Ta doplata uglavnom nije zanemarljiva i kreće se od 20 do 80 evra po osobi, a zavisi od toga da li podrazumeva samo ulaznicu u neki noćni klub, mesto u restoranu, večeru sa ili bez pića, rekli su nam u beogradskim turističkim agencijama. Za šta se putnici najrađe opredeljuju? Ukoliko su mlađi od 30 godina i putuju sa ekipom, većina njih želi da Novu godinu dočeka na ulici. "Kupe piće, neku brzu hranu, i đuskaju do ujutru, jer gotovo svi evropski gradovi organizuju koncerte na ulicama", rekli su nam u jednoj agenciji čiji su putnici mahom studenti.

S druge strane, parovi sa decom, vole da novogodišnji doček imaju u hotelu u kojem su odseli, i uglavnom uplate i večeru sa jednim pićem u hotelskom restoranu. "Cene su tu veoma različite jer zavisi od toga koliko hotel ima zvezdica, tako da može da košta od 20 do 100 evra po osobi." Oni sa dubljim džepom, čak i ne pitaju koliko treba da se doplati, kažu u agencijama.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.