Koštunica: Odbaciti u Skupštini nove uslove EU

Izvor: S media, 19.Jun.2012, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Odbaciti u Skupštini nove uslove EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije (D S S) Vojislav Koštunica zatražio je danas hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi bili odbačeni, kako je naveo, novi uslovi EU u vezi sa Kosovom.

Koštunica je ocenio da, "ako se to ne uradi neće biti kraja agoniji i mrcvarenju Srbije od Evropske unije i neće biti kraja novim uslovljavanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pretnjama i ucenama".

Predsednik D S S je ocenio da Evropska unija već pune četiri godine "neprestano ucenjuje Srbiju i za svaki novi korak u evropskim integracijama Brisel nameće nove zahteve koji imaju samo jedan cilj, a to je izgradnja nezavisne države Kosovo".

EU: Nema novih uslova za Srbiju

Bogdanović: Nema novih uslova

Novi uslovi EU za Srbiju: Susret Nikolića i Jahjage

Prema njegovim rečima, za dobijanje kandidature vlasti u Beogradu su pristale na uspostavljanje granice izmedju Srbije i Kosova i dovodjenje albanskih carinika i policajaca na prelazima.

"A sada EU zarad dobijanja pregovora o članstvu nameće Srbiji nove i još gore i teže zahteve koji se odnose na razmenu predstavništava Srbije i Kosova u Beogradu i Prištini, kao i ukidanje državnih institucija Srbije u Pokrajini", naveo je Koštunica.

(Beta)

FOTO: S media
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.