Beogradska filharmonija obeležava Godinu zeca

Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska filharmonija obeležava Godinu zeca

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Beogradska filharmonija obeležiće Kinesku novu godinu koncertom koji će sutra uveče biti upriličen u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

U Godinu zeca, za koju se veruje da će mnogima doneti napredak, beogradsku publiku će uvesti kineski umetnici - ugledni dirigent En Šao i dvadesetogodišnji pijanista Haočen Čan, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

Program je u potpunosti prilagodjen prilici, pa će biti izvedena "Prolećna festivalska uvertira" kineskog kompozitora Handž Lija, koja dočarava scenu narodnog veselja povodom Kineske nove godine i jedno je od dela koja su emotivana u svemiru prilikom lansiranja prve kineske bespilotne letelice na Mesec.

Za Simfonijske fantazije "Zbogom, moja konkubino" kompozitor Guan Šja našao je inspiraciju u istinitoj kineskoj priči koja se pronosi iz generacije u generaciju 2.300 godina.


Pogledaj vesti o: Kineska nova godina

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kineska muzika na Kolarcu

Izvor: Blic, 11.Feb.2011, 01:05

Ciklus novogodišnjih koncerata Beogradska filharmonija zaokružuje obeležavanjem kineske nove godine u petak od 20 sati na Kolarcu. U godinu Zeca publiku će uvesti kineski umetnici - čuvena dirigentica En Šao i mladi pijanista Haočen Čan, čija je karijera posle prošlogodišnje pobede na takmičenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.