Izvor: Tech-Lifestyle.com, 21.Maj.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucionarni modeli mobilnih telefona

Ukoliko se već duže od 20 godina družite sa mobilnim telefonom, velike su šanse da je jedan od modela koji ste koristili posedovao i čuveni Nokia logo. Po neki model se možda i dalje nalazi u nekoj zavučenoj fijoci i – što je najčešći slučaj – još uvek može da vas prene prepoznatljivom Nokia melodijom zvona jer sjajno radi, kao i prvog dana.
Nokia je ove godine ponovo u igri. Ovog puta se vratila sa novim modelom 3310, koji ipak samo liči na prvi telefon, i namenjen je zemljama u razvoju. Ima veći ekran i boji, tanji je i ima popularnu igru Snake. Nema WiFi i nema 3G. Kako razvijene zemlje, gde je stepen korišćenja mobilnih telefona na izrazito viskom nivou, kao na primer SAD, Australija i zemlje Skandinavije za ovu godinu najavljuju ukidanje 2G signala, 3310 (2017) očito nije za ta tržišta.
Staru Nokiju pamtimo po mnogim telefonima koji su nam prirasli za srce, a nadamo se da će i ova nova kojom „upravlja“ Andorid imati makar približan uspeh. Pre deset godina, marta 2007., upoznali smo se s telefonom Nokia N95. Bio je revolucionaran po mnogo čemu, i naravno jako popularan. Taj jubilej nam je bio povod da se prisetimo telefona koji su pružali nešto drugačije, nešto jedinstveno, a opet dovoljno dobro da i drugi slede taj primer.
Dodali smo i nekoliko telefona koji su samo jednom zasijali, i (uglavnom iz očiglednih razloga) nisu uspeli da steknu veći broj sledbenika.
REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA ’70-tih i ’80-tih REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA ’90-tih REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA POSLE 2000.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Povezane vesti

Revolucionarni modeli mobilnih telefona poele 2000.-te

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 21.Maj.2017

2000. – Sony CMD J5 prvi telefon sa snimanjem razgovora i mogućnošću istog snimka postaviti za melodiju telefona.. 2000. – Ericsson R310s prvi vodootporni telefon na svetu – čuvena Ajkula.. 2000. – Kroz svoju dosta dugu i vrlo produktivnu istoriju vodećeg proizvođača telefona, Nokia je...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.