Od Čarlija Šina do Nokije: Vesti iz 2015. koje ste najviše čitali

Izvor: B92, 01.Jan.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Čarlija Šina do Nokije: Vesti iz 2015. koje ste najviše čitali

U godini koju smo ispratili, na sajtu B92.net bilo je mnogo tema iz oblasti nauke, kulture, zdravlja, putovanja, novih tehnologija, koje su privukle vašu pažnju, ali su neke od njih ipak izazvale najviše reakcija.

Ako sumiramo naše druženje u 2015, rubrika Život je bila ubedljivo najposećenija u Lifestyle sekciji koja obuhvata još i Kulturu, Zdravlje, Putovanja, Tehnopolis, Ljubimca i Automobile.

Najviše vas je zainteresovao tekst “Na satelitskom snimku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uočen neobičan prizor” o tome da su komercijalni sateliti u vodama Kine snimili tajnu mini podmornicu i tako bacili novo svetlo na brzo širenje kineskih podvodnih snaga.

Taj tekst bio je ujedno i najčitaniji na celom sajtu.

Na drugom mestu je tekst “Ovako nastaje beba: Neverovatne fotografije samog začeća” u kom je ilustrovan tačan proces stvaranja novog života.

Čarli Šin je kao i obično privlačio pažnju, pa je tekst “Šta se zaista desilo sa Čarlijem Šinom?” u kom je opisan njegov sunovrat iz ugla Džona Krajera, njegovog kolege i “brata” u seriji “Dva i po muškarca”.

Bizarna priča o tinejdžerki kojoj su lekari iz stomaka izvadili ogromni snop kose takođe je privukla veliku posećenost. Isto važi i za tekst o tome kako nauka objašnjava fenomen “haljine koja je podelila svet”.

Kada je reč o Zdravlju, najčitaniji tekst bio je iz rubrike Prevencija, u kom je opisano kako reagovati u situacijama kada napipate neku kvržicu na telu.

Lista namirnica koje izazivaju teške bolesti takođe je privukla veliki broj poseta, ali podstakla raspravu u komentarima.

Prošle godine nas je zauvek napustio neponovljivi Vlada Divljan, a vest o tome pregledana je više od 100 hiljada puta. Ujedno je bila i najčitanija na Kulturi.

Veliku pažnju privukao je i tekst o pisanju lista Independent o srpskoj predstavnici na Pesmi Evrovizije, u kom su Bojanu Stamenov uporedili sa Končitom Vurst.

Vest o kreativnim mladićima iz Novog Sada koji su u šortsevima ležali na ulici kako bi ukazali na problem pasa lutalica imala je najviše pregleda u rubrici Ljubimac. Na drugom mestu je simpatična priča o psu koji se onesvestio od radosti kada je posle dužeg vremena ugledao svoju vlasnicu.

Da mnogi i dalje Nokiu 3310 smatraju nenadmašnim telefonom, dokaz je i to što je vest pod naslovom “Zašto je Nokia 3210 najbolji mobilni telefon svih vremena?” bila najčitanija u rubrici Tehnopolis i podeljena na Fejsbuku više od 10.000 puta.

Ljubitelje Automobila najviše je zanimalo “Kako izgleda motor posle 134.000 km bez promene ulja”, dok je zaljubljenike u Putovanja najviše dotakla vest o tome da je Grčka ostala bez jedne od najlepših plaža na svetu.

Redakcija B92.net/lifestyle vam želi srećne praznike i još mnogo zanimljivih priča u 2016!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.