Nokia MWC 2018: Za svakog po nešto – novi HMD telefoni

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 25.Feb.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia MWC 2018: Za svakog po nešto – novi HMD telefoni

Od kada je HMD kupio prava na Nokia brend, videli smo nekoliko Android modela, poređanih po kvalitetu od dvojke, do osmice. Na MWC sajmu u Barseloni, videli smo ovogovišnje telefone koji će se ravnopravno trkati s drugim proizvođačima na policama. Dve trećine novih korisnika su mađi od 35 godina. Na preko 15 tržišta su ušli u top 5 proizvođača – za godinu dana su prodali preko 70 miliona telefona, uključujući i featured modele (koji čine većinu).
U sećanju na stare dane, HMD je ponovo ponudio 8110, 4G feautered telefon. Ko se ne seća detalja, to je telefon koji je stekao svetsku slavu zajedno sa filmom Matrix. U verziji za 2018. godinu, i dalje se poklopac tastature izvlači nadole. Ima preinstalirane G asistenta, G mape i G pretraživač. Kontakti, kalendar i e-mail će biti sinhronizovani preko Googla. Biće u prodaji od maja, za cenu od 79 EUR.

Nokia 1 je stigla s ciljem da za što manje novca ponudi najbolje. U sebi ima Android Oreo GO OS, a spolja se mogu menjati kaveri. Počevši od maja, za 85 EUR može biti vaša.
Kako je već predstavljen prošle godine, ove smo dobili novu verziju Nokia 6 telefona. Ima Zeiss optiku za sjajne fotografije, Android One OS, SD 630 procesor, bežično punjenje, i biće dostupan u tri boje. Dostupna od početka aprila po ceni od 279 EUR.

Još jedan od „sledećih“ telefona je Nokia 7 plus. Viđen je kao veći brat modela 7 (ima ekran stranica 18:9). Izrađen je od jednog komada aluminijuma; ima tri Zeiss kamere (dve pozadi i jednu napred), i savršen je za korišćenje jednom rukom. Ispod „haube“ je SD 660, sa 4 GB RAM-a. Prednja kamera ima adaprivnu tehnologiju i napredna podešavanja za fotografisanje. S novom aplikacijom za fotografije lakše se vidi šta fotografišete, i šta ste već fotografisati. Počevši od aprila biće dostupna za 399 EUR.

Najbolji uređaj koji smo videli na MWC predstavljanju je Nokia 8 Sirocco – još jedan Android One. Ima zakrivljen ekran po bokovima, zaštićen je po IP67 standardu i izgleda fenomenalno. Ekran je sa 16:9 odnosom strana, dijagonale 5,5 inča, pOLED tipa. Cena je 749 EUR.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.