Microsoft zbog Nokie na gubitku 7,6 milijardi dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jul.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft zbog Nokie na gubitku 7,6 milijardi dolara

Stvari ne idu u najboljem smeru kada je Microsoft-ov posao sa mobilnim uređajima u pitanju

Već ranije smo imali vesti da bivši CEO Nokije Stiven Elop napušta Microsoft, uz Džoa Harloa, šefa telefona. Satja Nadela, CEO Microsofta je već istakao da će morati da se donose teške odluke u sektorima gde stvari ne funkcionišu dobro, a sve je kulminiralo današnjim vestima.

Microsoft je na gubitku od 7,6 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dolara od kupovine Nokijinog odeljenja sa telefonima, a najavljeno je i otpuštanje 7800 radnika, koji su zaposleni u ovom sektoru kompanije iz Redmonda. U email poruci, koju je Nadela poslao zaposlenima u kompaniji, navodi se da „se fokus pomera sa strategije proizvodnje samostalnih telefona na strategiju kreiranja i rasta vibrantnog Windows ekosistema, uključujući first-party porodicu uređaja“. Ovo praktično znači da će se Microsoft fokusirati na efektniji portfolio telefona. Ovo može da znači da će veliki broj Lumia uređaja prestati da se proizvodi, te da će se Microsoft fokusirati na samo nekoliko uređaja. Moglo bi biti mnogo manje Lumia telefona iz donjeg i srednjeg segmenta nego što je to bio slučaj ranije.

Nadela je istakao da je Microsoft i dalje posvećen uređajima kao što su smartfoni, ali ovaj potez bi mogao značiti da će kompanija početi više pažnje da poklanja kvalitetu umesto kvantitetu.

izvor: benchmark.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.