Da li ovako izgleda Nokia Lumia 1020?

Izvor: B92, 09.Jul.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ovako izgleda Nokia Lumia 1020?

Nekoliko dana pre zvaničnog predstavljanja novog telefona Nokia Lumia 1020, na internetu su se ovih dana pojavile fotografije na kojima je navodno prikazan taj telefon.

Iako ne postoje pouzdani dokazi o tome da li priložena fotografija zaista prikazuje model Lumia 1020, mnogi su je već prihvatili kao verodostojnu, najviše zbog toga što ju je objavio Joe Belfiore iz Microsofta, jedan od najvažnijih ljudi za Windows >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Phone program.

Fotografija se pojavila na njegovom Flickr profilu, ali je, zajedno sa još jednom, ubrzo označene kao “privatna”.

Misterija će biti rešena u četvrtak, kada će Nokia svoj novi adut predstaviti na “Zoom Reinvented” događaju u Njujorku, prenosi Daily Telegraph.

Kako je cela priča najavljivana sloganom “Četrdeset jedan milion razloga da pogledate bliže”, mnogi pretpostavljaju da će tom prilikom biti predstavljen telefon sa kamerom od 41 megapiksel i Xenon flešom.

Poređenja radi, iPhone 5 trenutno ima kameru od 8 megapiksela sa LED flešom, dok se očekuje da će sledeći Appleov telefon imati kameru sa 12 megapiksela.

Brojni IT blogovi ranije su objavili da će Nokia Lumia 1020 imati ugrađen quad-core čip, displej od 4.5 inča i memoriju od 32 GB.

Tokom poslednje dve godine Nokia je prodala oko dvadeset miliona Lumia uređaja. Međutim, ta brojka nije toliko zadivljujuća ukoliko se uzme u obzir da je za isti period prodato 248 miliona iPhone telfona i čak 800 miliona smartfona sa Androidom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.