Blic test: Nokia lumia 520 je najjeftiniji Vindouz telefon

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic test: Nokia lumia 520 je najjeftiniji Vindouz telefon

Peti “Vindouz 8“ telefon iz kompanije Nokija nosi oznaku „lumija 520“ i dolazi sa najslabijim hardverom od svih dosadašnjih modela. Ipak, ovaj mališa nudi dovoljno za prosečnog korisnika, a ujedno je cenovno vrlo povoljan.

Dizajn - Prva asocijacija na „lumija“ telefone jesu boje, pa tako i ovaj model dolazi sa kućištem u nekoliko različitih boja poklopca. Dve stvari koje „lumija“ telefoni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imaju i što pozdravljamo su svi tasteri s jedne (desne) strane, kao i okidač za fotoaparat.

- Dimenzije: 119,9 x 64 x 9,9 mm 124 grama

- Memorija: Interna 8 GB, Eksterna microSD do 64 GB

- Boje: Crna, bela, žuta, crvena i plava

- Cena: 185 evra ili jedan dinar uz određene pakete u Telenoru

Displej - Sa veličinom od četiri inča i rezolucijom 480x800 piksela, dobijate gustinu piksela od 233 ppi, što nije loše za izdvojeni novac. IPS tehnologija donosi mnogo izraženije boje i dobru preglednost prilikom korišćenja na dnevnoj svetlosti.

Reakcije su brze i tokom upotrebe ne može se osetiti razlika u odnosu na skuplje modele. Slabiji kvalitet ekrana se može primetiti jedino kod reprodukcije HD video snimaka.

Hardver - Dolazi sa poznatim Kvalkomovim procesorom „snapdragon“ koji radi na 1 GHz. Uparen sa dvojezgarni čipom sa 512 MB radne memorije dobijate uređaj koji osnovne radnje izvršava zavidnom brzinom. Baterija je solidna i može da idrži oko 360 sati u stendbaj režimu i oko deset sati korišćenja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.