Vučić u Nišu: Nadam se da do kraja meseca ukidamo vanredno stanje! (FOTO-VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Apr.2020, 15:44

Vučić u Nišu: Nadam se da do kraja meseca ukidamo vanredno stanje! (FOTO-VIDEO)

Nakon podele medicinske opreme, predsednik Vučić rekao je na konferenciji za medije u niškom Oficirskom domu. da se u narednih 10 dana rešava sudbina Srbije prema koronavirusu i da se nada da ćemo pre kraja meseca ukinuti vanredno stanje.

On apelovao na građane da budu disciplinovani i poštovanju mera zaštite.

"Ja mislim da se do 20. aprila rešava naša sudbina, prema ovom virusu i tada će biti potrebna najveća disciplina", naglašava Vučić i dodaje, da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << to nije njegova prognoza, ali da jedva čeka da se ukine vanredno stanje.

Odluka da leskovačka Bolnica, hotel "Nais", kasarne, postanu bolnice za lečenje obolelih od koronavirusa, kao i kompletna nova zgrada KC Niš, osim Urgentnog centra, doneta je jer nema više smeštajnih kapaciteta.

"Sam Niš je, od početka bio na udaru "velikog i opasnog neprijatelja", ali situacija sada mnogo bolja", naveo je Vučić i pozdravio disciplinu građana.

Preksinoć je u Niš stiglo pet kliničkih respiratora, danas još pet, a za poslednjih mesec dana ukupno 29, naveo je predsednik, kao i 20 neinvazivnih respiratora i pulsni oksimetri.

Rekao je da će lekari i stručnjaci koji su se borili protiv koronavirusa biti odlikovani Ordenom Republike Srbije 28. juna, na Vidovdan.

Na konfernciji je bilo pitanja o zdravstvenom stanju sina predsednika Vučića, ali zbog prava na privatnost svakog građanina Srbija, portal Južna Srbija Info, neće objavljivati komentare, kao ni odgovore predsednika Republike.

Aleksandar Vučić stigao je jutros u Niš, gde je uručio veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora, kao i drugu medicinsku opremu.

VIDEO: AM PRES-Južna Srbija Info

Uskoro VIDEO...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.