Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020, 11:52

Vučić: Do 20. aprila se rešava naša sudbina prema virusu korona, stručnjaci će biti odlikovani

U narednih 10 dana rešava se sudbina Srbije prema virusu korona, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina prema ovom virusu i tad će biti potrebna najveća disciplina", naglasio je Vučić.

Ističući da nemamo više bolnica ni smeštajnih kapaciteta za novoobolele, Vučić je rekao da "smo na izmaku".

"Zbog toga je doneta odluka da bolnica u Leskovcu postaje kovid bolnica, kao i kompletna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nova zgrada KC Niš osim Urgentnog centra. Takođe, biće pripremljen i hotel Nais, kasarna u Nišu, kao i drugi hoteli", rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će za 10 dana početi "proizvodnja nečega što liči na lek hlorokin". Za mesec dana, kaže, biće proizvedeno oko 50.000 kutija, što je, navodi, dovoljno za Srbiju.

"U Niš je stiglo pet kliničkih respiratora, danas još pet, a za poslednjih mesec dana ukupno 29", naveo je Vučić i dodao da stiglo je i još 20 neinvazivnih respiratora, pulsni oksimetri.

Kaže da će stručnjaci koji su se borili protiv virusom korona biti odlikovani Ordenom Republike Srbije 28. juna.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.