Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2020, 14:34

Vučić: Nadam se da ćemo ukinuti vanredno stanje do kraja aprila

Predsednik Republike Aleksandar Vučić koji je danas bio u obilasku Nišu, u svom obraćanju medijima izjavio da se nada da će vanredno stanje u Srbiji biti ukinuto do kraja aprila.
Između ostalog naveo je da će narednih 10 dana biti ključno.
– Do 20. aprila mislim da se rešava naša sudbina prema virusu i zato je potrebna disciplina – kaže predsednik.
Naveo je i da se nada da ćemo pobediti „ovo zlo“ i da ćemo biti ponosni. Posebno se zahvalio medicinskim radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji su najteži posao primili na sebe, ali nije propustio priliku da “prozove” neke grupe i dodatno produbi podele u društvu.
– Hvala i onima koji su naglo povredili ligamente i mali prst na levoj ruci i čekali da traže bolovanje. Čekaćemo da se vrate sa bolovanja –  rekao je Vučić.
Na pitanje novinara da li je testiran, Vučić je rekao da je svakodnevno u kontaktu sa lekarima i da kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen, biće testiran na virus korona i dodao da je odgovoran i sluša lekare. Kaže da je razgovarao sa dr Goranom Stevanovićem.
– Samo me pustite da sam brinem svoje brige i nemojte da brinete za mene, molim vas, jer znam da nikada niste brinuli – kaže predsednik predstavnicima medija koji su mu postavili ovo pitanje.
– Video sam sina, volim ga beskrajno i neću da vam se pravdam, ali bio sam na udaljenosti – objašnjava.
Na pitanje da li je obilaženje gradova i odnošenje respiratora deo političke kampanje, on poziva političke protivnike da urade isto makar bilo i kampanja.
– Nadam se da ćemo biti u poziciji da ukinemo vanredno stanje do kraja meseca i jedva čekam – navodi na kraju predsednik objašnjavajući da to ipak nisu njegove prognoze, već nada.

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.