Vladika Arsenije uručio Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Okt.2021, 18:53

Vladika Arsenije uručio Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G.G. Arsenije, uručio je Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena, koji je u ime Grada primila gradonačelnica Dragana Sotirovski. Podeljene su i gramate u znak zahvalnosti privrednicima koji su svojom velikodušnošću, trudom i staranjem iskazali ljubav prema Svetoj Crkvi.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije služio je danas Svetu Arhijerejsku Liturgiju u niškom hramu Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
Njegovom Preosveštenstvu sasluživali su protojerej Miodrag Pavlović, Arhijerejski namesnik prvi niški, protojerej Nebojša Orović, paroh prvi pri hramu Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene, protojerej Dejan Arsić, paroh sedmi, protonamesnik Miroslav Bošnjak, paroh četvrti, protođakon Đorđe Filipović i đakon Predrag Piperski.

Povodom slave paraklisa pri ovom hramu, posvećenog Začeću Sv. Jovana, Preosvećeni Vladika je osveštao slavske darove i prerezao slavski kolač, nakon čega se prigodnom besedom obratio sabranim vernima.

Na kraju Svete Evharistije, Njegovo Preosveštenstvo uručio je Gradu Nišu orden Sv. Romana Đuniškog prvog stepena, koji je u ime Grada primila gradonačelnica Dragana Sotirovski. Takođe, podeljene su i gramate u znak blagodarnosti privrednicima koji su svojom velikodušnošću, trudom i staranjem iskazali ljubav prema Svetoj Crkvi.

Episkop je potom, u prisustvu sveštenstva i vernog naroda, osvetio novu palionicu sveća i crkvenu prodavnicu pri ovom svetom hramu, koja će od ovog dana biti na usluzi svima onima koji u ovu svetinju budu dolazili.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Gradu Nišu uručen orden Svetog Romana Đuniskog

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2021

NIŠ..Nakon Svete arhijerejske liturgije u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene koju je služio episkop niški Arsenije osveštena je i tek završena palionica sveća u neposrednoj blizini hrama. U znak zahvalnosti svima koji su pomogli izgradnju palionice ali zbog konstantne saradnje sa eparhijom...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.