Romi u Pirotu prolaze trening o preduzetništvu, pozvane i Nišlije

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romi u Pirotu prolaze trening o preduzetništvu, pozvane i Nišlije

Kako da izrade biznis plan koji će im pomoći u ostvarenju preduzetničke ideje, na treningu koji organizuje Razvojni centar Mreža, uče mladi Romi i Romkinje iz Pirota, a iz ove organizacije pozvali su i udruženja Roma i građane Niša da im se pridruže.

Kako objašnjavaju iz Mreže, polaznici bi na kraju treninga trebalo da budu sposobni da sami izrade svoj biznis plan, neophodan za apliciranje kod donatora koji podstiču razvoj start-apova. U Pirotu polaznici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << već na treningu; Foto: Mreža

Nakon treninga polaznici će imati dalju mentorsku podršku i konkretnu pomoć prilikom apliciranja i na početku poslovanja - navode iz Mreže.

Kažu da projekat "Podrška Romima na putu ka samozapošljavanju", u okviru koga organizuju treninge, sprovode sa Udruženjem Opre Romalen iz Pirota.

Kroz ovaj projekat želimo da mlade Rome i Romkinje detaljno informišemo šta znači biti preduzetnik, ali i šta znači voditi socijalno preduzeće, koristeći se realnim pokazateljima sa tržišta - dodaju iz Mreže.

Pozvali su i mlade Rome i Romkinje i udruženja iz Niša da se priključe projektu, a zainteresovani treba da ih kontaktiraju mejlom rc.mreza@gmail.com.

Projekat se, dodaju, sprovodi u okviru programa unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava, a radi unapređenja položaja i statusa Roma i Romkinja u Srbiji za 2018. godinu, a finansira iz budžeta Republike Srbije - Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.