Posečeno 13 kedrova na Bulevaru Nemanjića - žrtve Deltinog gradilišta

Izvor: RadioCity.rs, 30.Nov.2020, 15:13

Posečeno 13 kedrova na Bulevaru Nemanjića - žrtve Deltinog gradilišta

Borba protiv seče kedrova nije uspela. Iako su građani apelovali da se drvored kedrova ne seče, jutros su radnici JKP Medijane posekli svih trinaest stabala, koja su pritom bila zdrava i pravila hlad na Bulevaru Nemanjića.
Akciju su po pozivu građana pokrenule Dveri, koje su tom prilikom poslale pismo gradonačelnici Niša Dragani Sotirovskoj.
Podsetimo se, protestom ispred Deltnog gradilišta Dveri su nadležnima poslale poruku transparentima da ne ubijaju drveće, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << što se ipak nije dogodilo.
Borbi su se, kako tvrdi predsednica Dveri Tamara Kerković, priključili građani koji su na Tvrđavi postavili transparent na kome je pisalo "Ne secite kedrove". 
Saša Matić iz JKP Mediana je tom prilikom izjavio da se prema Gradskoj odluci drveća seku ukoliko su stara, bolesna ili se to radi prema nekom projektu, što je ovde slučaj. 
Iz Delta planeta ranije su poručili da je očuvanje životne sredine prioritet i najavili da će, po završetku gradnje, oko šoping mola zasaditi 140 novih stabala. 
Peticiju protiv seče kedrova, koju su raspisale  Dveri, potpisala je  ukupno  471 osoba. 
Nakon što smo dva puta obaveštavali gradnačelnicu Niša i slali joj zelena pisma, organizovali zbor građana, nakon što je petsto ljudi potpisalo peticiju, gradska vlast je ipak pokazala da joj se može i da radi sve protiv interesa građana, izjavila je Tamara Milenković Kerković. 
Ona je dodala da su sve odluke o zaštiti životne sredine  pogažene i da su pala drveća dokaz tog zločina. 
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Kedrovi posečeni uprkos protestu, brojne Nišlije nezadovoljne

Izvor: JužneVesti.com, 30.Nov.2020

Drvored kedrova na Bulevaru Nemanjića je jutros posečen, a kraj njih je ostao transparent "Ne secite niške kedrove" kojim se tražilo da ovo drveće ostane na tom mestu. Zbog posečenih kedrova negoduju građani iz ovog kraja Niša, neki od njih navode da je reč o velikoj sramoti i zločinu, a burne...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.