Niški rok sastavi sviraju za pomoć lečenju trogodišnjaka

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški rok sastavi sviraju za pomoć lečenju trogodišnjaka

Humanitarni koncert na kome će se prikupljati novac za malog Romana Šarenca kome je potrebna pomoć za nastavak lečenja, najavljuju iz Udruženja Balkanrok, održaće se u petak, 6. decembra u niškom klubu Black stage. Sviraće mladi niški rok sastavi Carpinus, Voodoo i Helium.

Roman Šarenac je 3-godišnjak koji je tokom teškog porođaja ostao bez kiseonika i zato je pretrpeo oštećenje mozga i ne može da guta i sisa. Prvih nekoliko meseci su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se lekari borili za njegov život, a u 5. mesecu mu je postavljena sonda preko koje se hrani. Tada kreće borba roditelja za njegov život.

Roman koji sada ima dve godine i devet meseci, od šestog meseca svakodnevno intenzivno vežba sa terapeutima i ide na terapije u Novi Sad, kod doktorke koja se jedina u Evropi bavi problemom disfagije kod dece. Vežbe traju i po šest sati, a u njegovo lečenje uključen je ceo tim lekara (fizijatar, fizioterapeut, logoped, psiholog, nutricionista i neurolog). Kako mu tek predstoje tretmani hranjenja u Novom Sadu i intenzivna fizikalna rehabilitacija, stalno su mu potrebni kateteri za aspiriranje, špricevi za hranjenje i posebni suplementi za ishranu - kažu u Udruđenju Balkanrock.

Koncert na kome će svirati niški rok bendovi počinje u 21:30 i organizuje ga Udruženje Balkanrock.

Cena karte je 200 dinara, a može se kupiti u klubu Black stage i kod humanitarke Marine Adamović u Obrenovićevoj ulici. Na ulazu će biti postavljena kutija za one koji mogu da izdvoje više od cene ulaznice i pomognu lečenje dečaka.

Romanu mogu da pomognu i oni koji pošalju SMS sa brojem 485 na 3030 i uplate novac preko Fondacije "Budi human".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Humanitarni rok koncert za Romana Šarenca

Izvor: RadioCity.rs, 05.Dec.2019

U toku veoma teškog porođaja maleni Roman Šarenac ostao je bez kiseonika zbog čega je pretrpeo oštećenje mozga i rođen je bez mogućnosti da sisa i guta. Prva 72 sata proveo je u hipotermiji dok su se narednih pet meseci stručnjaci sa Instituta za majku i dete u Beogradu borili za njegov život....

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.