Niška inicijativa: Razlozi za odlaganje SG i rasprave o niškom aerodromu su trivijalni i neubedljivi!

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Apr.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška inicijativa: Razlozi za odlaganje SG i rasprave o niškom aerodromu su trivijalni i neubedljivi!

Bez podrške i potpisa NIŠKE INICIJATIVE, na sastanku šefova odborničkih grupa, održanom 4. aprila u kabinetu predsednika SG Niša, postignut je dogovor o odlaganju sednice Skupštine grada Niša zakazane u utorak, 10. aprila, piše u saopštenju nove odborničke grupe "Niška inicijativa".

Saopštenje prenosimo u celosti...

Razlozi koji su na tom sastanku navedeni u najmanju ruku su trivijalni i neubedljivi, a donekle i uvredljivi za građane, jer je kao jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << od motiva odlaganja navedena “nedovoljna upućenost i informisanost građana”, kao i da ukupna javnost “nema pravi uvid u celinu situacije”.

Vreme se kupuje i zbog toga kako bi nekakav opskuran tim niških političkih stručnjaka imao dovoljno vremena da putem “prezentacija” i “analiza”, pokaže građanima suštinu “dobrih namera” gradskog i državnog rukovodstva.

Nakon stranačkog okupljanja niških SNS prvaka u kabinetu predsednika Republike, nema više nikakve sumnje da de se u slučaju Aerodroma postupati isključivo “po direktivi” i da greške u koracima, koji de dovesti do sramne predaje Aerodroma u ruke partijskih organa na čelu države, jednostavno nisu dozvoljene niti za zvanični Beograd prihvatljive.

Korišdenje autoriteta predsednika Vučića za rešavanje lokalnih problema, a sve zbog podaničkih i nedomadinskih stavova lokalnih lidera, višestruko je štetna, ako ne i opasna po trenutnu političku i bezbedonosnu situaciju u Gradu. Ukoliko predsednik države odluči da naš Grad poseti kao zavereničko utvrđenje, vodedi sa sobom svu svoju partijsku ordiju u kilometarskoj koloni autobusa i sendviča, NIŠKA INICIJATIVA u tome de prepoznati neiskrene namere Države da drskim prisvajanjem Aerodroma unapredi njegovo poslovanje, a time i ekonomski status devastiranog Nišavskog okruga. Ako će mogući neredi na ulicama našeg Grada biti dovoljan razlog da se javnosti skrene pažnja sa gorućih pitanja u vezi sa statusom Kosova i Metohije, onda je neodgovornost i drskost aktuelne vlasti dosegla nivo besmisla.

NIŠKA INICIJATIVA zauzela je stav da se sednica Skupština SG Niša ili održi u utorak, ili da se tačka u vezi sa Aerodromom skine sa dnevnog reda!

NIŠKA INICIJATIVA od predsednika Vučića i njegovih lokalnih sledbenika traži razrađen plan razvoja Aerodroma na period od 10 godina, kao i trenutno objavljen ugovor o koncesiji!

NIŠKA INICIJATIVA poziva sve odgovorne odbornike u SG Niša da na prvo mesto, kako i glasi odbornička zakletva, stave interese građana ovog grada, naših sugrađana i komšija. Mi odbornici, odgovorni smo za svaku pojedničanu odluku koja se tiče Grada i njegovih žitelja.

Za odgovronost Vučiću niko od nas nije položio zakletvu!

Odbornička grupa “Niška Inicijativa” 

dr Radmila Popović

Dejan Petković

Srđan Nonić

Dragoslav Petrović 

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.