Saopštenje opozicije: Pobeda građana u Nišu

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje opozicije: Pobeda građana u Nišu

Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj je, 10. aprila, trebalo da se odlučuje o aerodromu "Konstantin Veliki", je odložena.

Opozicione stranke i pokreti u Nišu, koje se protive predaji niške vazdušne luke na upravljanje državi, smatraju da je to pobeda građana, koji su protestovali zbog te najave.

Saopštenje su potpisali DS, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Niška inicijativa, Nova stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni upozoravaju da borba za interese Niša i putnika nije gotova i da samo upornost i odlučnost da se ide do kraja mogu zaustaviti vlast u nameri da, kako tvrde, nanese štetu Nišu i građanima.

Predsednik i premijerka Srbije u međuvremenu su objasnili da grad Niš nije u stanju da sam upravlja aerodromom i omogući njegov dalji razvoj, te da prelaskom tog aerodroma u državno vlasništvo Niš neće biti oštećen, a da će država Srbija uložiti oko 20 miliona evra u njegovo unapređenje.

Premijerka je primetila da je čudi što protesta nije bilo dok stvari nisu išle kako treba, već sada kada država namerava da investira.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.