Godišnje nagrade Pozorišta lutaka, posthumno odlikovanje Lozančića

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2020, 08:42

Godišnje nagrade Pozorišta lutaka, posthumno odlikovanje Lozančića

Povodom Dana pozorišta i 62 godine rada niški teatar za najmlađe tradicionalno je nagradio svoje zaposlene - glumicu Svetlanu Mihajlović za ulogu Snežne kraljice u istoimenoj predstavi, a posthumno je odlikovan i reditelj ovog komada Zoran Lozančić. Nagrađeni su i oni "iza zavese" inspicijent Ljiljana Dodić i službenik za poslove zaštite, bezbednosti i zdravlja na radu Miladin Milanović.

Dvoje radnika pozorišta nagrađeni su, kako se navodi u saopštenju, zbog pristupa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poslu, radnih rezultata i entuzijazma.

O najboljem glumcu Pozorišta lutaka odlučivala je komisija koju su činili novinar, pozorišni kritičar i publicista Slobodan Krstić, lektor i dramaturg Nataša Ilić i novinar i književnik Velibor Petković. Zbog korone ove sezone premijerno prikazane samo tri predstave; foto: Pozorište lutaka

Svetlana Mihajlović je svojim tumačenjem Snežne kraljice izvanredno dočarala Andersenovu junakinju, pokazujući da je borba između dobra i zla prvenstveno unutrašnja borba, da bi se tek posle te pobede, moglo učiniti nešto dobro i za druge ljude - navodi se u obrazloženju komisije.

Nagrada za najboljeg glumca sezone tradicionalno se dodeljuje u Pozorištu lutaka, ali ovog puta je žiri rešio da napravi izuzetak i posthumno dodeli nagradu glumcu i reditelju Zoranu Lozančiću, koji je preminuo pre godinu dana. U to vreme pripremao je predstavu Snežna kraljica, koja je uprkos tome doživela svoju premijeru 30. juna, uz pomoć glumice koja mu je asistirala u režiji, ostalih glumaca i tehničkog osoblja.

Više o Zoranu Lozančiću možete pročitati ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.