Glumci Beogradskog dramskog obeležili treće veče Teatra na raskršću, večeras komad iz Bugarske

Izvor: JužneVesti.com, 10.Sep.2021, 10:49

Glumci Beogradskog dramskog obeležili treće veče "Teatra na raskršću", večeras komad iz Bugarske

Nadrealistička predstava Dan kada ja više nije bilo ja Beogradskog dramskog pozorišta obeležila je treće veče “Teatra na raskršću” u niškom Narodnom pozorištu. U okviru glavnog, takmičarskog programa do kraja Festivala niška publika moći će da pogleda još četiri pozorišna ostvarenja.

Komad Dan kada ja više nije bilo ja rediteljke Tare Manić rađen je na osnovu teksta Rolanda Šimelpfeninga, a u središtu priče je obična porodica kojoj se jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana dešava nešto neobično - pojavljuju se dvojnici roditelja.

Do kraja Festivala još četiri ostvarenja; foto: Narodno pozorište NišU ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevnice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji - kaže o predstavi rediteljka Manić.

Ostvarenje je premijerno izvedeno u "Dojčes teatru" u Berlinu 2018. godine, u režiji Ane Lenk, a uloge u domaćoj verziji igraju Ivan Tomić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Ivan Zarić.

Večeras je na programu komad Život je san bugarskog Teatra “Zong”, za koji je režiju i adaptaciju radila Dina Markova, na osnovu teksta španskog dramaturga Pedra Kalderona de la Barke.

Podsetimo, kao deo takmičarskog programa publika će do kraja Festivala moći da pogleda i komade Ko je ubio Dženis Džoplin, Kons: Novo doba i Pazi na prazninu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.