Dačić: Naredna Vlada rešava status humanitarnog centra u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 27.Jun.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: "Naredna Vlada rešava status humanitarnog centra u Nišu"

Posle jučerašnje izjave ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina u Nišu, da niko ne može da razume zbog čega nije rešen status zaposlenih u Srpsko-ruskom humanitarnom centru, vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić, kaže da se „pitanje centra“ godinama politizuje, ali da mora da se reši „na ovaj ili onaj način“. Dodao je da se to pitanje godinama unazad politizuje. 
Dačić je podsetio da >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << je on potpisao Osnivanje centra zajedno sa Sergejom Šojguom, pred tadašnjim predsednicima Srbije i Rusije Borisom Tadićem i Dmitrijem Medvedevim.
Dodaje da je predlog bio „da zaposleni dobiju status administrativno-tehničkog osoblja u ambasadi, kao što to imaju NATO i američka vojska, a ne diplomatski ili eksteritorijalni status, što je velika neistina“, kaže Dačić. 

On je dodao i da su svi nesporazumi sa EU u međuvremenu razjašnjeni a da se onda postavilo pitanje statusa zaposlenih i politizacija oko toga da li treba da dobiju eskteritorijalni status, što je, kako je rekao, neistina.     
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Boris Tadić

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.