Bazar zdravlja promovisanje zdravih stilova života (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 10.Maj.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazar zdravlja promovisanje zdravih stilova života (VIDEO)

Na prvom ovogodišnjem Bazaru zdravlja u GO Palilula pruženo je više stotina besplatnih medicinskih usluga, čime je i ostvaren cilj Doma zdravlja – promocija dobre primarne zdravstvene zaštite za sve. Grad Niš učiniće sve da se prevencija podigne na viši nivo čime bi se smanjili troškovi lečenja, rekao je na prvom Bazaru zdravlja gradonačelnik Niša, prof dr Zoran Perišić.
Provera šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i lekarski saveti, besplatno su bili dostupni građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << sa područja opštine Palilula. Cilj prvog ovogodišnjeg Bazara zdravlja je podizanje svesti i brige o očuvanju zdravlja.

Promovisanje zdravih stilova života, podsticanje građana da brinu o svom zdravlju, podrška u oslobađanju od štetnih navika i zaštita od zaraznih bolesti kao i edukacija o važnosti preventivnih zdravstvenih pregleda biće i dalje prioritet Grada.
Besplatni preventivni pregledi u niškim naseljima bez zdravstvene stanice nastaviće se i narednih meseci, kažu u upravi Doma zdravlja.
Na prvom bazaru zdravlja obeležen je i Dan fizičke aktivnosti u organizaciji Instituta za javno zdravlje.
Dom zdravlja ovakve Bazare zdravlja organuzuje poslednjih pet godina i tako će i nastaviti, jer poslednji podaci njihovih istraživanja govore da utiču na menjanje loših životnih navika kod Nišlija, kažu organizatori.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.