Veljkoviću i Jankoviću oduzeti novac i nekretnine

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljkoviću i Jankoviću oduzeti novac i nekretnine

Trećeg dana od početka policijske akcije u raskrinkavanju nameštanja mečeva, korupcije i pranja novca u belgijskom fudbalu Dejanu Veljkoviću i Urošu Jankoviću privremeno je oduzeto više od 1.2 miliona evra.

Tokom međunarodne akcije koju je pokrenula belgijska policija uhapšeni trener Briža Ivan Leko, menadžeri Dejan Veljković, Uroš Janković i Mođi Bojat. Izvršen je pretres klupskih prostorija u Anderlehtu i Brižu, ali su predmet pretresa bili privatni stanovi i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kuće u Belgiji, Francuskoj i Srbiji.

Već prvog dana je navedeno da je u Nišu i Beogradu pronađeno oko 800.000 evra i da se za taj novac sumnja da potiče od izvršenja krivičnih dela za koje se terete priovedena lica.

"Izvršeni su pretresi stanova, lokala i sefova i pretraga po računima osumnjičenih fudbalskih menadžera Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića i privremeno je oduzeto ukupno 1.275.625,14 evra, od čega je 539.250 evra u gotovini i 736.375,14 evra na deviznim računima osumnjičenih", navodi se u današnjem saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Dalje se navodi da je za sedam luksuznih stanova i jedan lokal koji se nalaze u Nišu i Beogradu a koje su u vlasništvu Veljkovića i Jankovića donete su naredbe o zabrani raspolaganja jer "postoji sumnja da predstavljaju protivpravnu imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnih dela pranje novca".

Policije širom Evrope su od početka nedelje sprovele skoro 60 racija u vezi sa velikim finansijskim prevarama i istragom o nameštanju fudbalskih utakmica. Kako je navedeno, 44 racije su obavljene u Belgiji, a 13 u Francuskoj, Luksemburgu, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kipru.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.