Ukrajina potražuje nekretnine Rusije u Londonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2022, 23:26

Ukrajina potražuje nekretnine Rusije u Londonu

Ruska ambasada u Velikoj Britaniji saopštila je danas da Ukrajina nema osnova za potencijalna potraživanja ruskih nekretnina u Londonu.

"Kao jedini naslednik bivšeg Sovjetskog Saveza, Rusija je dobila prava na sovjetsku imovinu u inostranstvu i za razliku od Ukrajine otplatila sve sovjetske dugove. Tvrdnje Ukrajine nisu utemeljene u međunarodnom pravu", saopštila je ambasada Rusije, prenosi TAS S.

U saopštenju se ukazuje da su sve prostorije diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavništava i kuće zaposlenih u ambasadi zaštićen na osnovu principa diplomatskog imuniteta.

"Smatramo da je Velika Britanija, kao i Rusija, posvećena svojim međunarodnim obavezama i Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima", poručuju iz ambasade Ruske Federacije u Londonu.

Londonski Tajms je ranije objavio da bi Ukrajina mogla podneti potraživanja za 17 ruskih nekretnina u Londonu, uključujući rezidencije ruskog vojnog atašea i predstavnika trgovačke misije.

Ambasador Ukrajine u Velikoj Britaniji Vadim Pristajko potvrdio je da je angažovao advokata da podnese takav zahtev i izrazio je nadu da će presuda biti doneta u korist Ukrajine.

Pristajko očekuje da će Moskva biti primorana da proda svoje nekretnine i da će morati da preda Ukrajini deo prihoda koji će, kako kiaže, biti iskorišćen za potrebe ukrajinske vojske.

On je istovremeno pozvao ukrajinske ambasadore u drugim zemljama da slede njegov primer.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.