U UŠĆU OTVOREN SAJAM NEKRETNINA

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U "UŠĆU" OTVOREN SAJAM NEKRETNINA

BEOGRAD - Na petom Beogradskom sajmu nekretnina "Belgrade Real Expo" (BeLRE), otvorenom danas u Poslovnom centru "Ušće", predstaviće se 15 izlagača iz Srbije, Hrvatske i Bugarske.

Sajam je otvorio direktor kompanije "Foreign Investors Services" Milan Parivodić, koji je novinarima rekao da je stanje na tržištu nekretnina sada bolje nego lane i da se cene, posle pada tokom prošle godine za 20 do 30 odsto, do danas nisu menjale.

- Ima mnogo stanova i luksuznih prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji su ostali neprodati, veliki deo poslovnog prostora koji nije izdat, tako da mislim da će cene ostati na jednom nivou nakon kojeg će postepeno rasti, ali neće više biti finansijskih skokova kao pre krize - kazao je Parivodić.

Parivodić, koji je i bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, istakao je da Srbiju svetska ekonomska kriza nije pogodila u sferi hipotekarnih hartija od vrednosti, jer ih nismo ni imali, ali smo osetili veliku krizu likvidnosti i nedostatak stranih investicija.

Prema njegovim rečima, strance u Srbiji najviše interesuju tržni centri, zatim hoteli (treba da se grade hotel "Jugoslavija" i hotel na okretnici kod Kalemegdana), kao i logistički centri, a trebalo bi da se razvijaju i luke Pančevo i Novi Sad.

Parivodić je istakao da strani investitori imaju interesovanja da ulažu u Srbiju, ali da su projekti u koje bi ulagali neretko pravno neraščišćeni i da oni nisu naišli na odgovarajući pravni okvir za ulaganje u nekretnine i u industriju.

Otvaranju "BeLRE" sajma prisustvovao je i ambasador Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak, koji je podsetio da je Hrvatska mnogo investirala u Srbiju u oblasti trgovine, usluga i nekretnina i pozvao sve zainteresovane iz Srbije koji žele da investiraju u Hrvatsku to učine, ocenivši da je sav kapital koji se u regionu investira u boljitak naroda koji tu žive dobrodošao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.