Novi ministri imaju skromne kvadrate

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ministri imaju "skromne kvadrate"

Novoizabrani ministri Petrović, Stanković, Marković i Ćirić prijavili imovinu Agenciji za korupciju. Nemaju automobile ni deonice, tek skromne kvadrate.

Rekonstruisana vlada nije mnogo bogatija od prethodne, sudeći prema imovinskom stanju novih članova tima Mirka Cvetkovića. Kako stoji u imovinskim kartama koje su dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, oni mahom žive samo od ministarske plate koja je oko 105.000 dinara, imaju skromnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ušteđevinu i uglavnom nisu akcionari u preduzećima. Doduše, svi imaju rešeno stambeno pitanje, a većina poseduje i po nekoliko nekretnina.

Jeremić: Nije Srbija problem u regionu

Harmonizacija zakona sa EU tokom leta

Kosovo uvodi carine na robu iz Srbije

Tako, na primer, Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, u vlasništvu ima kuću od 210 kvadrata, koju je nasledio, kao i treći deo od 0,12 hektara zemljišta. Poseduje i poslovni prostor od 12 kvadrata, koji je, kako stoji na sajtu Agencije, stekao razmenom. Petrović nema automobil ni deonice.

Bez kola i akcija je i novi ministar zdravlja Zoran Stanković. Mesečno zarađuje oko 107.000 dinara. Na njegovo ime vodi se polovina trosobnog stana od 91 kvadrata, kuća i pomoćne prostorije od 500 kvadrata i šest ari zemljišta.

Predrag Marković platu ne prima u Vladi, već mesečno zarađuje oko 40.000 dinara u ”Stubovima kulture”, čiji je osnivač i stopostotni vlasnik, ali je upravljačka prava u ovoj izdavačkoj kući preneo pre nego što je seo u fotelju ministra kulture. On ima stan od 32 kvadrata u Rakovici, porodičnu kuću od 30 kvadrata i četiri ara vinograda u Paraćinu. Po Beogradu se, umesto službenih kola, vozi sam, u svom ”roveru” iz 2005. Marković je Agenciji prijavio i ušteđevinu od 11.000 evra.

SMENJENI DUŽNI DA POLAŽU RAČUNE

PREMA rečima portparola Agencije Aleksandre Kostić, svi smenjeni ministri dužni su da naredne dve godine, ukoliko dođe do promena u njihovom imovinskom stanju, to i prijave. Za sada nije bilo takvih slučajeva.

Imovina Nebojše Ćirića, ministra ekonomije, nije se menjala od perioda kada je bio državni sekretar u ovom resoru. Na njega se vodi polovina stana od 112 kvadrata, kao i stan od 48 kvadrata, ima motor ”beverli pjađo”, star četiri godine. Ćirić nema ušteđevinu, ni akcije u preduzećima.

”Stari” kadrovi u Cvetkovićevom kabinetu, koji su samo promenili funkciju, kao i ministri kojima su pripojeni resori, ne moraju da dostavljaju nove izveštaje, već da samo prijave eventualne promene u imovini.

Za sada je to učinila samo potpredsednica Verica Kalanović čija se imovina neznatno promenila u odnosu na period kada je u Vladi obavljala funkciju ministarke za NIP. Njena plata sada je veća za oko 3.000 dinara, tako da mesečno zarađuje 113.789 dinara. Takođe, u rubrici ”nepokretnosti”, pored stana od 64 kvadrata, više ne stoji napomena da je on, kao što je bio početkom 2010, pod hipotekom od 45.000 evra.

(Večernje novosti)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić, Velja i Čeda nemaju para

Izvor: S media, 24.Maj.2011

G17 plus i LDP tvrde da nisu imali ozbiljnijih novčanih priloga, a Nova Srbija da nije dobila ni dinar donatora. ..U finansijskim izveštajima političkih stranaka za 2010. godinu nijedan od lidera u Srbiji se ne pominje kao finansijer svoje partije, ustanovio je Preš uvidom u izveštaje koje su stranke...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.