Dinkić, Velja i Čeda nemaju para

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić, Velja i Čeda nemaju para

G17 plus i LDP tvrde da nisu imali ozbiljnijih novčanih priloga, a Nova Srbija da nije dobila ni dinar donatora.

U finansijskim izveštajima političkih stranaka za 2010. godinu nijedan od lidera u Srbiji se ne pominje kao finansijer svoje partije, ustanovio je Preš uvidom u izveštaje koje su stranke dostavile Agenciji za borbu protiv korupcije.

Stranke su, naime, bile dužne da Agenciji dostave sve donatore >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koji su na partijski račun uplatili više od 6.000 dinara, a u tim izveštajima nema nijednog predsednika. Imajući u vidu koliko je koja stranka dobila novčanih priloga, izgleda i finansijeri najviše poverenja imaju u dve najjače partije - DS i SNS.

Nova Srbija je Agenciji podnela izveštaj na kome nema donatora, nijedan pojedinac nije dao prilog za G17 plus, a na kontu LDP ne postoji firma koja finansira tu partiju.

Milioni iz budžeta na pogrešnoj adresi

Kupio kuću, a u njoj našao "gomilu" para!

Dinkić: Ima centralista i nakon Miloševića

Partija Mlađana Dinkića prijavila je da je dobila samo nameštaj u vrednosti od 51.695 dinara od ESPI-ja i 50.000 dinara od firme „Nekse" iz Sremskih Karlovaca.

Sudeći po dostavljenom izveštaju Agenciji, stranka Velimira Ilića nema nijednog ozbiljnijeg donatora. Dalibor Bišević je jedini javni finansijer LDP-a, koji je uplatio tri donacije po 9.000 dinara.

Strah od neprijatnosti

U tim strankama tvrde da se finansiraju isključivo iz republičkog budžeta na osnovu parlamentarnog statusa.

- Pošto nije bila izborna godina, sredstva iz budžeta su bila sasvim dovoljna za naše funkcionisanje - navode u stranci Čedomira Jovanovića, i dodaju da samo u izbornoj godini prikupljaju priloge.

Nemanja Nenadić, programski direktor „Transparentnost Srbija", ocenio je, međutim, za Preš da deluje neverovatno da neka parlamentarna stranka nema donatore.

- Ne mogu da tvrdim da su sakrili finansijere jer nemam za to dokaze, ali je malo verovatno da postoji partija u Srbiji koja nema priloge od pojedinaca ili firmi sa iznosom većim od 6.000 dinara - rekao je Nenadić. On je ocenio da je moguće i da sami donatori iz straha nisu želeli da se nađu na tom spisku kako bi izbegli neprijatnosti, a stranke su uslišile njihove zahteve.

Upravo u G17 plus navode da su pojedini njihovi donatori ranijih godina imali probleme samo zbog toga što su finansirali tu partiju.

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.