Na prvom MeetUp-u u Beogradu Yandex predstavio nove mogućnosti za razvoj biznisa na Balkanu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Sep.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prvom MeetUp-u u Beogradu Yandex predstavio nove mogućnosti za razvoj biznisa na Balkanu

Tokom Yandex MeetUp-a, gosti su bili u mogućnosti da se upoznaju sa mogućnostima ruskog internet giganta. Događaju su prisustvovali predstavnici turizma, medicinskog biznisa, stručnjaci iz oblasti nekretnina, marketinga i IT sektora.

Otvarajući MeetUp, državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić naglasila je strateški značaj Srbije u regionu jugoistočne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Evrope, kao i važnost partnerstva Ruske Federacije i Srbije.

Unapređen je sektor IT usluga, klima za poslovanje je poboljšana, na raspologanaju su i cenjeni stručnjaci, i ovo je za Yandex pravi trenutak da uđe na tržište jugoistočne Evrope”, rekla je gospođa Matić.

Zauzvrat, Olga Kuznjecova, menadžerka za razvoj biznisa u kompaniji Yandex, govorila je o internet auditorijumu u Ruskoj Federaciji, koji broji više od 110 miliona korisnika. Gospođa Kuznjecova je takođe podelila informacije o različitim karakteristikama Yandex usluga i servisa koji su na raspolaganju svim internet-korisnicima.

Na kraju događaja menedžeri Yandexa su skrenuli pažnju srpskim preduzetnicima na veliki potencijal za oglašavanje na Yandex pretraživačkim i reklamnim mrežama, koje pokrivaju 80% korisnika interneta u Rusiji. Takođe, klijenti u Srbiji moći će da koriste Yandexove analitičke i marketinške alate, kao što su Yandex.Metrica, AppMetrica, Brand Lift.

Podršku kupcima i partnerima Yandexa na Balkanu u organizaciji reklamnih kampanja, uzimajući u obzir specifičnosti i karakteristike ruskog tržišta, pružiće kompanija 516 d.o.o., zvanični zastupnik Yandexa na teritoriji Srbije.



Yandex je najveća internet kompanija u Ruskoj Federaciji. Udeo Yandexa na ruskom internet tržištu u Q2 2019. godine je 56,9%.

Kompanija razvija nekoliko biznis područja. To su usluge pretraživanja i portala (uključujući geo-usluge), taksi (Yandex.Taxi, smernice za tehnologiju i razvoj bespilotnih vozila), oglasne usluge (Avto.ru, Nekretnine, Posao), medijske usluge (KinoPoisk, Televizijski program, Poster i Muzika) i eksperimentalni pravac, uključujući Dzen, Drive i Cloud.

Kompanija je takođe zastupljena u Belorusiji, Kazahstanu, Uzbekistanu i Turskoj.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.