Mitropolija crnogorska SPC dobila spor oko vlasništva na Cetinju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolija crnogorska SPC dobila spor oko vlasništva na Cetinju

PODGORICA - Crnogorsko ministarstvo finansija prihvatilo je žalbu Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) i poništilo odluku Uprave za nekretnine kojom je utvrđeno da mitropolija nije vlasnik crkava i manastira u opštini Cetinje, saopštila je Mitropolija.

U saopštenju koje su preneli podgorički mediji, navodi se da je Ministarstvo finansija "u potpunosti prihvatilo argumentaciju Mitropolije".

Mitropolija je oštro protestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog nedavne odluke cetinjske uprave za nekretnine, žalila se nadležnim državnim organima, i od predsednika države i vlade tražila institucionalnu zaštitu.

Cetinjska uprava za nekretnine nedavno je utvrdila da Mitropolija crnogorsko-primorska nije vlasnik zemljišta, manastira i crkava u prestonici, već da su titulari pojedinačne crkve i manastiri.

Uprava za nekretnine je ranije saopštila da je imovina "nezakonito" uknjižena na mitropoliju, te da je tom odlukom uprave "ispravljena katastarska greška".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.