Milioner ubica kojeg TRAŽI CELA AMERIKA krije se u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioner ubica kojeg TRAŽI CELA AMERIKA krije se u Crnoj Gori

Ričard Vol ima 64 godine, što po bankovnim računima, što u kompanijama i nekretninama, poseduje milione dolara, a svejedno bi se malo ko s njim menjao.

"LA tajms" piše da je za njim pokrenut međunarodni lov, iako Interpol na svojim stranicama još nije objavio međunarodnu poternicu. Sumnjiče ga da je organizovao tri ubistva, kao i da se navodno trenutno skriva negde u Crnoj Gori, državi s kojom SAD nema sklopljen sporazum o ekstradiciji.

Policija Los Anđelesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi da su povod za ubistva bili poslovni i pravni sukobi. Prvi u nizu ubijenih bio je Dejvid Džejms Vargas, tada 53-godišnjak, koji je Volu dugovao najmanje 100.000 dolara i upravo se spremao da pokrene vlastiti posao s iznajmljivanjem limuzina i eskortom. Njega su pronašli mrtvog 20. maja 2008. u njegovom stanu u Las Vegasu, a koliko god policija nije odavala detalje ovog ubistva, navodi se da postoje sličnosti između njegove smrti i smrti ostale dvojice.

Drugi ubijeni je kalifornijski advokat Džefri Tajdus, koji je ubijen 7. decembra 2009. hicem u potiljak. Ubistvo se dogodilo ispred njegove kuće u četvrti Roling Hills. Još 2005. godine Hilov prijatelj, takođe advokat, Kristofer Grijus ušao je u sudski spor s Tajdusom težak 11 miliona dolara. Tajdus je tada prijavio da mu je Grijus pretio, i to vrlo konkretno, a koju godinu kasnije Tajdus je na sudu izborio onih spornih 11 miliona.

Stvar je u tome da je Grijusov klijent bio upravo Vol, koji je pokušao da izbegne vraćanje pozajmice od 11 miliona, i to tako što je novac tajnim kanalima ulio u poslove svog advokata.

Uz to, Grijus je Volu bio venčani kum. Danas je Tajdus već osam godina mrtav, a Vol se skriva u Crnoj Gori.

Američki mediji pišu i o ubistvu Huana Gabrijela Ramirez-Mendeza (35), kog su verovatno dvojica plaćenih ubica usmrtila 26. februara 2011. pred njegovom vlastitom decom, sedmogodišnjom ćerkom i dvogodišnjim sinom. Ubistvo se dogodilo ispred porodične kuće.

Mogući motiv u njegovom slučaju jeste to što je on, dok je još radio u pogonu za jednu Volovu kompaniju, 2009. tužio svog poslodavca u ime radnika, jer im ovaj nije isplaćivao prekovremene radne sate i nije dopuštao pauzu. Tužbu je sud rešio u korist radnika u decembru 2010, ali tri meseca pre ubistva, tako da Ramirez-Mendez nikada nije video novac koji je zaradio.

Multimilioner za sada definitivno nije optužen ni za šta, već se vodi samo kao "osoba zanimljivu u kontekstu istrage".

- Međutim, samim tim što se već duže vreme nije čulo za njega, kao i činjenica da je pobegao čak u Crnu Goru, jasno ukazuje da je odgovoran za ova ubistva -rekao je izvor iz policije za "LA tajms".
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.