Najnovije vesti
Vesti Svet
Milioner ubica kojeg TRAŽI CELA AMERIKA krije se u Crnoj Gori

Milioner ubica kojeg TRAŽI CELA AMERIKA krije se u Crnoj Gori

Ričard Vol ima 64 godine, što po bankovnim računima, što u kompanijama i nekretninama, poseduje milione dolara, a svejedno bi se malo ko s njim menjao.

Ričard Vol, Milioner Foto: LAPD / Promo
Ričard Vol, Milioner
Ričard Vol
Foto: LAPD / Promo
Ričard Vol

"LA tajms" piše da je za njim pokrenut međunarodni lov, iako Interpol na svojim stranicama još nije objavio međunarodnu poternicu. Sumnjiče ga da je organizovao tri ubistva, kao i da se navodno trenutno skriva negde u Crnoj Gori, državi s kojom SAD nema sklopljen sporazum o ekstradiciji.

Policija Los Anđelesa navodi da su povod za ubistva bili poslovni i pravni sukobi. Prvi u nizu ubijenih bio je Dejvid Džejms Vargas, tada 53-godišnjak, koji je Volu dugovao najmanje 100.000 dolara i upravo se spremao da pokrene vlastiti posao s iznajmljivanjem limuzina i eskortom. Njega su pronašli mrtvog 20. maja 2008. u njegovom stanu u Las Vegasu, a koliko god policija nije odavala detalje ovog ubistva, navodi se da postoje sličnosti između njegove smrti i smrti ostale dvojice.

Drugi ubijeni je kalifornijski advokat Džefri Tajdus, koji je ubijen 7. decembra 2009. hicem u potiljak. Ubistvo se dogodilo ispred njegove kuće u četvrti Roling Hills. Još 2005. godine Hilov prijatelj, takođe advokat, Kristofer Grijus ušao je u sudski spor s Tajdusom težak 11 miliona dolara. Tajdus je tada prijavio da mu je Grijus pretio, i to vrlo konkretno, a koju godinu kasnije Tajdus je na sudu izborio onih spornih 11 miliona.

Džefri Tajdus
Foto: Privatna arhiva
Džefri Tajdus

Stvar je u tome da je Grijusov klijent bio upravo Vol, koji je pokušao da izbegne vraćanje pozajmice od 11 miliona, i to tako što je novac tajnim kanalima ulio u poslove svog advokata.

Uz to, Grijus je Volu bio venčani kum. Danas je Tajdus već osam godina mrtav, a Vol se skriva u Crnoj Gori.

Američki mediji pišu i o ubistvu Huana Gabrijela Ramirez-Mendeza (35), kog su verovatno dvojica plaćenih ubica usmrtila 26. februara 2011. pred njegovom vlastitom decom, sedmogodišnjom ćerkom i dvogodišnjim sinom. Ubistvo se dogodilo ispred porodične kuće.

Mogući motiv u njegovom slučaju jeste to što je on, dok je još radio u pogonu za jednu Volovu kompaniju, 2009. tužio svog poslodavca u ime radnika, jer im ovaj nije isplaćivao prekovremene radne sate i nije dopuštao pauzu. Tužbu je sud rešio u korist radnika u decembru 2010, ali tri meseca pre ubistva, tako da Ramirez-Mendez nikada nije video novac koji je zaradio.

Huan Ramirez-Mendez
Foto: Privatna arhiva
Huan Ramirez-Mendez

Multimilioner za sada definitivno nije optužen ni za šta, već se vodi samo kao "osoba zanimljivu u kontekstu istrage".

- Međutim, samim tim što se već duže vreme nije čulo za njega, kao i činjenica da je pobegao čak u Crnu Goru, jasno ukazuje da je odgovoran za ova ubistva -rekao je izvor iz policije za "LA tajms".