Josipoviću blokiran deo rezidencije

Izvor: B92, 26.Avg.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipoviću blokiran deo rezidencije

Bivšoj misici Hrvatske, Vlatki Matić Pivac, vlasnici firme Kavoteka, zagrebački Županijski sud blokirao je sve nekretnine zbog optužbi slovenačkog tužilaštva.

Blokirano je, između ostalog, i 1.700 kvadrata u sklopu rezidencije hrvatskog predsednika na Pantovčaku.

Nije utvrdjeno na koji je način deo rezindecije dospeo u vlasništvo firme Kavoteka, piše "Jutarnji list".

Država, inače, s tom firmom vodi spor da bi joj oduzela spornu imovinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je slovenački sud zatražio da se i ta nekretnina blokira.

Bivšu sportsku "misicu" tužilac tereti za učestvovanje u aferi Nove kreditne banke Maribor u kojoj je ta banka navodno oštećena za oko 30 miliona evra.

Pod blokadom su se zbog istih optužbi našle i druge nekretnine, poznatih hrvatskih preduzetnika, koje Slovenci terete za zaradu u navodnim malverzacijama sa cenama nekretnina.

Slovenci terete Pivac da je na razlici cene u nekretninama zaradila 8,5 miliona evra, a njen advokat Gordan Preglej tvrdi da nije kriva i da je spremna sve da razjasni pred nadležnim telima Hrvatske.

Slovenačko Specijalno državno tužilaštvo već dve godine vodi predistražne radnje protiv nekoliko osoba zbog sumnji da su u Hrvatskoj novcem NKBM kupovali nekretnine po bitno većoj ceni od realne a za sebe su zadržavali razliku u milionskim iznosima.

Zatražili su pre dve godine preko medjunarodne pravne pomoći pretres kuća i poslovnih prostora koje koristi slovenački preduzetnik Tomislav Blagus, vlasnik nekoliko firmi registrovanih u Zagrebu.

Tada se na meti istražitelja našla i preduzetnica Vlatka Matić Pivac, koja je 1996. proglašena najlepšom sportistkinjom u državi, podseća list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misica zbog koje su Slovenci blokirali rezidenciju hrvatskog predsednika

Izvor: Blic, 26.Avg.2014

Bivšoj "misici" Hrvatske, Vlatki Matić Pivac, vlasnici firme Kavoteka, zagrebački Županijski sud blokirao je sve nekretnine zbog optužbi slovenačkog državnog Tužilaštva, a blokirano je, između ostalog, i 1.700 kvadrata u sklopu rezidencije hrvatskog predsednika na Pantovčaku. Nije utvrđeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.