I dalje kolaps: U dve trećine Srbije onemogućen promet nekretnina

Izvor: B92, 18.Jan.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje kolaps: U dve trećine Srbije onemogućen promet nekretnina

Beograd -- Zbog štrajka službenika katastra, dve trećine Srbije je u potpunom kolapsu. Očekuje se današnja odluka Vlade, koja bi trebala da "ugasi požar".

Od 24. decembra kada je počeo štrajk, potpuno je onemogućen upis i pomet nekretnina. Centralni sistem je isključen u onim katastarskim opštinama, gde zaposleni traže povećanje plate i definisanje radnog statusa.

Od danas ne radi najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj beogradskih opština, pa je gotovo dve trećine Srbije potpuno blokirano za bilo kakav promet i upis nepokretne imovine.

Prema rečima Nebojše Pejčinovića, izvršnog sekretara sindikata "Nezavisnost" u RGZ, do sada su održana dva razgovora sa predstavnicima Vlade. Prvi je održan 9. januara kod Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a prošle nedelje sastali su se još jednom, a skupu su prisustvali i predstavnici RGZ i kabineta premijerke Ane Brnabić.

- Usaglasili sumo najveći broj zahteva, ali ostalo je još da se dogovorimo oko neisplaćenih naknada", za Prva TV, priča Pejčinović.

Kako navodi, štrajk može biti veoma brzo obustavljen, jer na današnjoj sednici Vlade treba da se razmatri još jedino sporno pitanje.

Kako je Pejčinović za B92 rekao, štrajkom žele da reše zahteve za definisanjem materijalnog položaja i statusa zaposlenih u RGZ.

Prema njegovim rečima, prethodne četiri godine, zaposlenima u RGZ, u proseku, manja je plata za 5.000 dinara i ispod je republičkog proseka.

Više u video prilogu
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.