Cena placa i do pola miliona evra

Izvor: TvojPortal.com, 14.Dec.2011, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena placa i do pola miliona evra

Dnevnik.rs Cene placeva i kuća na Somborskom bulevaru neznatno su skočile u odnosu na početak izgradnje, saznali smo iz novosadskih agencija za nekretnine. Iako je ovaj bulevar skoro potpuno izgrađen, nekretnina na prodaju i dalje ima.


Iako je ponuda smanjena, do značajnog povećanja cene nije došlo, jer je, istovrmeno, opala potražnja, na šta je najviše uticala ekonomska kriza.

Prema rečima menadžera prodaje agencije „Solis” Miodraga Mićića, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << broj investitora, koji su prethodnih godina najviše kupovali nekretnine u ovom delu grada, prepolovio se.
- Zbog ekonomske krize mnogi investitori zatvorili su svoje firme, jer nisu bili dovoljno konkurentni - kaže Mićić. Bilo je i onih koji su poslovali nekorektno, koristilo situaciju na tržištu nekrentnina, pa se dešavalo i da se jedan stan proda više puta. Tako je broj investitora prepolovljen, pa je zato i manje gradilišta i potražnje za placevima i kućama.

Što se tiče cena kuća u ovom delu grada većina prodavaca svoju nekretninu ceni od 750 do 1.000 evra po kvadratu. Zbog toga se teško može kupiti kuća ispod 100.000 evra, a cena placeva kreće se od 200.000 pa do pola miliona evra. Ipak, neretko se dešava da početna cena ne bude i ona po kojoj se nekretnina proda, jer je ponuda malo pa se vlasnici odlučuju i na prodaju po nižoj ceni.

Prema rečima trgovaca nekretninama, kuće i placeve na Somborskom bulevaru trenutno, uglavnom, kupuju investitori.
- Ponude na Somborskom bulevaru ima, ali je potražnja mala. Traženije su kuće koje imaju izlaz na bulevar i njih, uglavnom, uzimaju investitori, dok su one u sporednim ulicama u blizini bulevara, zanimljivije običnim građanima. Cena placeva dosta je visoka, a za eventualnu upovinu jedino se investitori raspituju - kaže agent prodaje agencije „Rojal” Sanja Pejić.

N. Radman

sombornekretnineplacevi

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.