Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apartmani na Jadranu između 59 i 94 evra dnevno

Ukoliko u junu želite da letujete u Hrvatskoj, za kvalitetan apartman od 60 kvadratnih metara morate izdvojiti između i 59 i 94 evra dnevno, proizlazi iz istraživanja portala za nekretnine i turizam Crozilla.com.

Kako je preneo zagrebački "Večernji list" na svom Internet portalu, najveću dnevnu cenu za takav apartman i dalje ćete platiti u Dubrovniku, gde je cena u porastu 9,5 odsto u odnosu na predsezonu i iznosi 94 evra.

Iznajmljeni kvadrati na jugu je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << međutim, za 35 evra po danu skuplji od onog, na primer, u Puli, gde za isti prostor najmljenog smještaja treba izdvojiti 59 evra.

Uz Dubrovnik, cene iznajmljivanja apartmana u odnosu na predsezonu najviše su skočile u Novalji na otoku Pagu, i to za 6,7 odsto. Tako se oko Uskrsa 60 kvadratnih metara moglo iznajmiti za 58,2 evra, dok je sadašnja cena skočila na 62,1 evro.

Neki su, međutim, imali bolji sluh za krizu, koja bi mogla kao posledicu imati manji broj gostiju, pa je tako cena smeštaja čak za deset odsto, ali naniže, korigovana u Baškoj Vodi - sa 75,6 evra, pala je na 68.

Korekcije naniže napravili su i vlasnici apartmana u Zadru (7,7 odsto), Puli (3,5 odsto) i Umagu (1,4 odsto).

Veliki broj agencija se odlučio i da ne oglašava cenu, već da s potencijalnim gostima pregovara o njoj, navodi Crozilla.

U praksi, podseća "Večernjak", nema određenog pravila koliko će koštati turistički smještaj. Na cenu utiče čitav niz faktora - od lokacije, tj. blizine plaže, preko pogled na more, kvaliteta smještaja, opremljenost apartmana (od parking mesta do Interneta), do blizine kulturno-istorijskih znamenitosti, prodavnica i aerodroma.

Mogućnost držanja životinja takođe utiče na cenu i često se odvojeno naplaćuje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Apartmani na Jadranu od 59 do 94 evra dnevno

Izvor: Mondo, 09.Jun.2009

Ukoliko u junu želite da letujete u Hrvatskoj, za kvalitetan apartman od 60 kvadratnih metara morate izdvojiti između 59 i 94 evra dnevno.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.