Agrokor: Poslovanje u Srbiji stabilno, u toku vraćanje međusobnih dugovanja

Izvor: RTS, 29.Avg.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor: Poslovanje u Srbiji stabilno, u toku vraćanje međusobnih dugovanja

Sprovode se postupci prikupljanja ponuda i prodaje nekretnina kojima upravlja "Idea", saopštio je "Agrokor". Prihodom od prodaje odmah se plaćaju potraživanja koja od kompanije "Idea" imaju druge "Agrokorove" kompanije u Srbiji.
Kompanija "Agrokor" saopštila je da u Srbiji ostvaruje odlične rezultate i da je poslovanje stabilno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U toku je zatvaranje međusobnih potraživanja povezanih "Agrokorovih" kompanija, odnosno vraćanje međusobnih dugovanja, putem prodaje dela nekretnina kojima upravlja "Idea" d. o. o.
Sprovode se, navode, postupci prikupljanja ponuda i prodaje dela nekretnina kojima upravlja "Idea" d. o. o. pri čemu se prihodom od prodaje odmah plaćaju potraživanja koja od kompanija "Idea" imaju druge "Agrokorove" kompanije u Srbiji.
"Trenutno se radi o ukupno 17 nekretnina, od kojih neke nisu u komercijalnoj upotrebi, a deo je komercijalizovan kroz dugogodišnje najmove od strane 'Merkatora - S' d.o.o", stoji u saopštenju ove kompanije dostavljenom Tanjugu.
Do sada je, kažu, prodato šest nekretnina, od kojih su tri bile, a i nakon prodaje su ostale u najmu "Merkatora".
"Sve prodate nekretnine nalaze se u Nišu, a ukupan prihod koji je ostvaren od prodaje ovih šest nekretnina u potpunosti je upotrebljen za vraćanje pozajmica kompanije 'Idea' d. o. o. kompaniji 'Dijamant' a. d. Dakle, sav prihod ostaje u Srbiji", precizira se u kompanijskom saopštenju.
Napominje se da je za potrebu prikupljanja ponuda i profesionalnog upravljanja prodajom ovih nekretnina angažovana je vodeća nekretninska agencija "CBS International Cushman and Wakefield".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agrokor potvrdio da prodaje objekte u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018

Kompanija Agrokor je, u odgovoru N1, potvrdila da prodaje objekte u Srbiji i navela da se "trenutno radi o 17 nekretnina". Navode da je do sada prodato šest, sve u Nišu, a da je prihod ostvaren na taj način upotrebljen za vraćanje pozajmica kompanije Idea d.o.o kompaniji Dijamant AD...U odgovoru,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.