Agrokor: Odlični rezultati u Srbiji, sve od prodaje ostaje u zemlji

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor: Odlični rezultati u Srbiji, sve od prodaje ostaje u zemlji

Beograd -- Kompanija Agrokor saopštila je da u Srbiji ostvaruje odlične rezultate i da je poslovanje stabilno.

Kako navode, u toku je zatvaranje međusobnih potraživanja povezanih Agrokorovih kompanija, odnosno vraćanje međusobnih dugovanja, putem prodaje dela nekretnina kojima upravlja Idea d.o.o.

Sprovode se, navode, postupci prikupljanja ponuda i prodaje dela nekretnina kojima upravlja kompanija Idea d.o.o., pri čemu se prihodom od prodaje odmah plaćaju potraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja od Ideje imaju druge Agrokorove kompanije u Srbiji.

"Trenutno se radi o ukupno 17 nekretnina, od kojih neke nisu u komercijalnoj upotrebi, a deo je komercijalizovan kroz dugogodišnje najmove od strane Mercatora - S d.o.o", navodi", stoji u saopštenju ove kompanije dostavljenom Tanjugu.

Do sada je, kažu, prodato šest nekretnina, od kojih su tri bile, a i nakon prodaje su ostale u najmu Mercatora.

"Sve prodate nekretnine nalaze se u Nišu, a ukupan prihod koji je ostvaren od prodaje ovih šest nekretnina u potpunosti je upotrebljen za vraćanje pozajmica kompanije Idea d.o.o. kompaniji Dijamant AD, dakle sav prihod ostaje u Srbiji", precizira se u kompanijskom saopštenju.

Napominje se da je za potrebu prikupljanja ponuda i profesionalnog upravljanja prodajom ovih nekretnina angažovana je vodeća nekretninska agencija CBS International Cushman and Wakefield.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.