Agrokor prodao šest nekretnina u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor prodao šest nekretnina u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je u tijeku zatvaranje međusobnih potraživanja povezanih Agrokorovih kompanija, odnosno vraćanje međusobnih dugovanja.

U tom kontekstu provode se postupci prikupljanja ponuda i prodaje dijela nekretnina kojima upravlja tvrtka Idea d.o.o., pri čemu se prihodom od prodaje odmah plaćaju potraživanja koja od Idee imaju druge Agrokorove kompanije u Srbiji. Trenutno se radi o ukupno 17 nekretnina, od kojih neke nisu u komercijalnoj upotrebi, a dio je komercijaliziran >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kroz dugogodišnje najmove od strane Mercatora – S d.o.o. Do sada je prodano šest nekretnina, od kojih su tri bile te nakon prodaje i ostale u najmu od strane Mercatora.

Sve prodane nekretnine nalaze se u Nišu, a ukupan prihod koji je ostvaren od prodaje ovih šest nekretnina u potpunosti je upotrijebljen za vraćanje pozajmica tvrtke Idea d.o.o. tvrtki Dijamant AD, dakle sav prihod ostaje u Srbiji. Za potrebu prikupljanja ponuda i profesionalnog upravljanja prodajom ovih nekretnina angažirana je vodeća nekretninska agencija CBS International Cushman and Wakefield.

Marijan Stričević je zaposlenik i direktor u kompaniji Idea d.o.o. sa sjedištem u Beogradu, koja je u vlasništvu Konzuma d.d.. Idea ima ukupno pet zaposlenika i kroz ovu kompaniju Konzum objedinjuje upravljanje svojim nekretninskim portfeljom u Srbiji. Gospodin Stričević je do veljače ove godine bio savjetnik izvanredne uprave i koordinator poslovanja Agrokorovih kompanija, a nakon što je dao ostavku na tu funkciju prestao je savjetovati izvanrednu upravu i ostao je zaposlenik tvrtke Idea te obavlja poslove koji su u domeni rada ove tvrtke.“, odgovorili su za N1 iz Agrokora.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.