Misija MMF-a stiže u Beograd

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Nov.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a stiže u Beograd

BEOGRAD - Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi u utorak u Beograd i u naredne dve nedelje će s vlastima u Srbiji razgovarati o tekućim ekonomskim kretanjima i sklapanju novog aranažmana iz predostrožnosti.

Vlada Srbije očekuje da će do kraja godine sa MMF-om biti sklopljen aranžman, jer se ta medjunarodna finansijska institucija pozitivno izjasnila o merama štednje koje su preduzete kako bi se smanjio deficit budžeta Srbije u ovoj i naredne tri godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << />
Glavna tema razgovara s misijom MMF-a biće reforma u javnom sektoru, pogotovo poslovanje javnih preduzeća, medju kojima su najveći gubitaši koji dobijaju državne subvencije.

Predstavnicima MMF-a biće predočene osnove planiranog budžeta za 2015. godinu, koji Vlada treba da usvoji krajem novembra.

Misija MMF-a je ove godine boravili u dvonedeljnoj poseti Srbiji, od 26. februara do 13. marta, kada je sagledavala stanje državnog budžeta i javnih finansija.

Poslednji aranžman Srbije i MMF sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut februara naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.