Misija MMF-a sutra stiže u Beograd

Izvor: Studio B, 03.Nov.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a sutra stiže u Beograd

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi sutra u Beograd, kako bi naredne dve nedelje s vlastima u Srbiji razgovarala o tekućim ekonomskim kretanjima i sklapanju novog aranažmana iz predostrožnosti.

Vlada Srbije očekuje da će do kraja godine sa MMF-om biti sklopljen aranžman, jer se ta međunarodna finansijska institucija pozitivno izjasnila o merama štednje koje su preduzete kako bi se smanjio deficit budžeta Srbije u ovoj i naredne tri godine.

Glavna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tema razgovara sa misijom MMF-a biće reforma u javnom sektoru, pogotovo poslovanje javnih preduzeća, među kojima su najveći gubitaši koji dobijaju državne subvencije.

Predstavnicima MMF-a biće predočene osnove planiranog budžeta za 2015. godinu, koji vlada treba da usvoji krajem novembra. Misija MMF-a je ove godine boravili u dvonedeljnoj poseti Srbiji, od 26. februara do 13. marta, kada je sagledavala stanje državnog budžeta i javnih finansija.

Poslednji aranžman Srbije i MMF sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut februara naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misija MMF-a u utorak stiže u Beograd

Izvor: Beta, 03.Nov.2014

BEOGRAD, 3. novembra 2014. (Beta) - Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi u utorak u Beograd, kako bi naredne dve nedelje s vlastima u Srbiji razgovarala o tekućim ekonomskim kretanjima i sklapanju novog aranažmana iz predostrožnosti...Vlada Srbije očekuje da će do kraja godine s MMF-om...

Nastavak na Beta...

MMF donosi otkaze ili daje rešenje?

Izvor: B92, 03.Nov.2014

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda doći će sutra u Beograd, a njihov zahtev koji se zasad nazire, jeste otpuštanje 25.000 zaposlenih iz javnog sektora...Na pitanje da li će biti otpuštanja, ministar finansija Dušan Vujović odgovara -"Verovatno da"...Vrata na zgradi Ministarstva finansija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.