Nebojša Čović: Đilase, čemu nervoza!

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Čović: Đilase, čemu nervoza!

Član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović ponovio je danas da su ukupne obaveze grada Beograda 960 miliona evra.

Ukupne obaveze po kreditima od 2014. do 2039. godine su ukupno 661 milion evra, dok 310 miliona evra čine obaveze javnih preduzeća, raznih direkcija, i PKB-a. U ove ukupne obaveze nisu ušle obaveze koje imaju opštine, kulturne, obrazovne i zdravstvene ustanove.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pročitajte još Siniša Mali: Đilasove investicije kao Potemkinova sela Đilas: Umesto investicija, Privremeno veće priča bajke o Beogradu na vodi

Čović je pozvao bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa da prestane sa "strančarenjem i politikanstvom kada su u pitanuju ovi podaci".

- Matematika je egzaktna nauka - rekao je Čović.

On je pozvao i nadležne organe da preispitaju projekte koje je Grad Beograd započeo ili završio.

- To su između ostalog rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra, Požeške ulice, Mosta na Adi, kupovina tramvaja i podzemnih kontejnera, kao i kupovina zgrade Ineksa - rekao je Čović.

Čović je naglasio i da je projekat "Beograd na vodi" strateški važan za Beograd i od velike važnosti za našu prestonicu.

- Napad na projekat "Beograd na vodi" je politikanski i bivši gradonačelnik bi mogao da odgovori na pitanje zašto za vreme njegovog mandata nisu završeni neki projekti, koji su povezani sa projektom "Beograd na vodi", kao što su Prokop i obilaznica oko Beograda. Ne razumem čemu nervoza, ako to za vreme prethodnog mandata nije uspeo da uradi bivši gradonačelnik, zašto bi sad bio sujetan – rekao je Čović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čović: Preispitati sve dosadašnje projekte

Izvor: Danas, 25.Dec.2013

Ukupne obaveze Grada po osnovu kredita i kamata, koje treba da otplati do 2039. godine, jesu 661,7 miliona evra. Obaveze javnih i komunalnih preduzeća i direkcija uključujući i preduzeće PKB, iznose 30,7 milijardi dinara, dok su dospele obaveze Grada 5,3 milijarde dinara, što zajedno iznosi preračunato...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.