NEBOJŠA ČOVIĆ: ZVEZDA POKRADENA, A PEŠIĆ PONIŽEN U ZAGREBU

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEBOJŠA ČOVIĆ: ZVEZDA POKRADENA, A PEŠIĆ PONIŽEN U ZAGREBU

Košarkaši Zvezde poraženi su u sredu uveče od Cedevite sa 96:91, u odloženoj utakmici 17. kola Jadranske lige, koja je izazvala mnogo polemike zbog tendecioznog suđenja

BEOGRAD - Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Nebojša Čović izjavio je da njegov klub neće tolerisati "zakulisane igre" koje u krajnjoj nameri imaju za cilj da utiču na koeficijent >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i plasmana srpskih, hrvatskih i slovenačkih timova.

Košarkaši Zvezde poraženi su u sredu uveče od Cedevite sa 96:91, u odloženoj utakmici 17. kola Jadranske lige, koja je izazvala mnogo polemike zbog tendecioznog suđenja.

"Zahtevamo da nam Danko Radić i sudijska komisija na čelu sa Alešom Kamnikarom da stav o navedenoj utakmici. Svestan sam da ovim nećemo promeniti rezultat, ali ovo je na neki način poslednje upozorenje da Crvena zvezda neće tolerisati ovakve zakulisane igre koje u krajnoj nameri za cilj možda imaju "peglanje" koeficijenata između srpskih, hrvatskih i slovenačkih timova", rekao je Čović za klupski sajt.

Prvi čovek crveno-belih namerava da istraje u nameri da se izbori za dostojan tretman Crvene zvezde u regionalnom takmičenju.

"Očigledno je da ulazimo u period u kome nas očekuje serija razgovora sa čelnicima Jadranske lige na temu ravnopravnih odnosa i reorganizacije lige. Postavlja se pitanje kome je potrebna ovakva liga? Onima kojima takva liga treba neka je igraju, ali onda se neće zvati regionalna, već liga za namirivanje", rekao je Čović.

Predsednik Crvene zvezde naglasio je da očekuje podršku i drugih klubova za zajednički cilj, a to je da liga bude potpuno regularna i da svi klubovi u njoj imaju ravnopravan tretman.

"Nismo za rat, ali ukoliko nam to bude jedini izbor, znamo i to. Očekujem da čelnici lige energičnim merama obezbede regularnost u cilju njenog daljeg opstanka. U protivnom biće tu mnogo stvari da se kaže, bez opterećenja i stalnog podsećanja ko je od srpskih klubova kada i kako ušao u regionalno takmičenje.

Čović smatra da je Zvezda bila oštećena i u 16. kolu protiv Olimpije u Ljubljani (74:73).

"Ne želim da budem paranoičan, ali ne mogu da ne razmišljam o tome da na utakmici sa Olimpijom nije oštećena samo Zvezda već i srpska košarka. Izgleda da se na čudan način projektuje plasman klubova u ligi kako srpski timovi ne bi imali prolaz u evro takmičenja. Ili da se vodi računa o tome ko mora da bude drugi u ligi kako bi se u Tel Avivu igralo "planirano" finale", rekao je Čović.

Čović je verovao da se loše iskustvo iz Ljubljane neće ponoviti.

"Ono što sam video dovelo me je u situaciju da ponovo razmišljam da je u ABA ligi ugrožena regularnost. Skoro nisam imao prilike da vidim tako arogantno i bezobzirno suđenje kao sinoć sudije Javora koga sam do duela sa Cedevitom smatrao perspektivnim", rekao je Čović i potom nastavio:

"Neverovatno je koliko nepoštovanja pojedine sudije imaju prema treneru kakav je Pešić, a i o samoj tradiciji Crvene zvezde. Varaju se ukoliko misle da će im to i ubuduće biti dopušteno", poručio je Čović.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.