Gledao je dugo u mene i rekao: Vidimo se, jednog dana VIDEO

Izvor: B92, 12.Mar.2023, 11:26

"Gledao je dugo u mene i rekao: Vidimo se, jednog dana" VIDEO

Beograd -- Saradnici Zorana Đinđića, Nebojša Čović i Branislav Lečić govorili su za TV Prva o njegovim idejama i tome za šta se zalagao na godišnjicu njegove smrti.

"Taj dan i nije baš za neko lepo sećanje. Život je zračio iz njega i bilo je veoma teško prihvatiti da Zorana više nema", rekao je Lečić na samom početku prisećanja.

Čović je rekao da se seća trenutka kada mu je saopštena tragična vest.

"Ja sam bio u tadašnjoj Palati Federacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadašnjoj Palati Srbija jer su tamo bile prostorije Koordinacionog centra za KiM, kada mi je Jovičić, zamenik sekretara Vlade javio", rekao je Čović.

"Mislim da nije bio dovoljno obazriv. Znao je da postoji opasnost, ali nekakav osećaj da radi dobro za narod. Ja sam imao utisak da je on pristao na smrt, nešto pomirljivo, čudno", rekao je Lečić o Đinđiću.

"Kada sam sedeo kod njega, on je razgovarao i sa Solanom i sa Šrederom i sa Blerom i svaki put je tema bila Kosovo, on je želeo da to reši, da ubrza, a sa druge strane je bilo usporavanje. Kad se to završilo, njegovo rapoloženje je bilo neubičajeno. Bio je slomljen, to sam pravdao bolom koji je imao zbog noge. Ali kada je na tom mestu, gde kasnije je ubijen, ulazio u kola i kada je trebalo da zatvori vrata i kada sam ga pitao: Zorane, kada ćemo ovo da završimo? On je samo neprirodno dugo gledao u mene i sa osmehom na licu rekao: Vidimo se, jednog dana! Kasnije kada sam čuo da je mrtav, ja sam shvatio da je to bila oproštajna poruka", rekao je Lečić.

Više o tome saznajte u video-prilogu u nastavku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Branislav Lečić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.