Izvor: Piplmetar.rs, 22.Apr.2024, 00:30

Čović razjasnio ko će birati tim Zvezde za narednu sezonu

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, pored brojnih tema govorio je u razgovoru za „Sport klub“ i o tome ko skautira tim za narednu sezonu.
„Znate kako to funkcioniše? Sportski direktor, generalni menadžer prvog tima i svi pomoćni treneri… Oni vrše kompletan skauting i tu je preko 200, 250 igrača na raznim pozicijama. A, onda trener prvog tima to sagledava i kaže: ‘Od ovih 30 na ovoj poziciji, daj izvucite mi karakteristike za konkretno ovih četvoro, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << petoro…’, a onda se sužava, itd. Oni svi to rade. A konačnu odluku, kada je sport u pitanju, donosi trener“.
Dodao je da postoje izuzeci kada se ne pitaju samo treneri. 
„Kako prolaze igrači koje uprava nametne trenerima? Najsvežiji primer – Vildoza u Panatinaikosu. Eto, Ataman ga obrisao, iako je Janakopulos moćan“, rekao je, pa naveo lični primer. 
„Evo vam još jedan primer… Kako se zvao onaj ‘Bejbi Šejk’?Ja sam uticao da dođe, Radonjić ga nije hteo. Ja sam tada uticao da dođe, trebalo nam je ovako-onako, marketinški… Došao je, sećate se da smo pravili ono s autobusom, itd. Ja sam posle platio 90.000 evra da ode. Pokrio troškove“, ispričao je i ponovio:
Trener odlučuje ko će biti igrači“.
Sadašnji trener Janis Sferopulos imao je pravo da bira igrače samo zimus, jer je došao usred sezone. U januarskom prelaznom roku su potpisani Džavonte Smart, Fredi Gilespi i Trej Tompkins, poslednju reč imao Sferopulos.
„Kada je Sferopulos došao, on je rekao: ‘Za sada igramo s ovim što imamo, pa ćemo da vidimo…’ U međuvremenu se otvorilo tržište i čovek je izabrao to što je izabrao. Mislim da nije pogrešio ni kod Gilespija. Samo ona utakmica s Partizanom, meni dovoljna“, rekao je Čović i peontirao:
„Mislim da je jako dobar trener i da jako dobro radi posao. Sad kad on bude pravio selekciju, onda možemo da pričamo i na drugi način“, zaključio je. 


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Crvena Zvezda

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

"Panter je hteo da ostane u Zvezdi!" Čović izneo dosad nepoznate detalje, pa poslao poruku: Kad pogledate aršine i pristup – Teodosić kažnjen, a Lesor?

Izvor: Sportal.rs, 22.Apr.2024

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović u podkastu "Sport kluba" je govorio o brojnim temama, te se dotakao Partizana i njegovog kapitena Kevina Pantera, ali i Teodosićeve kazne i odnosu između ljutih rivala.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.