Čović najavio fuziju Beograda i Železnika

Izvor: Njuz.net, 19.Nov.2013, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović najavio fuziju Beograda i Železnika

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Čović navodi da će ovo pomoći Beogradu da očuva svoj brend

BEOGRAD/ŽELEZNIK, 19. novembar 2013, (Njuz) – Jedan od članova Privremenog veća koje će upravljati glavnim gradom do izbora, Nebojša Čović, najavio je da uskoro treba očekivati fuziju Beograda i Železnika.

Čović je napomenuo da je fuzija glavnog grada i predgrađa jedini način da se reši problem nagomilanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << dugova koji već dugo muče Beograd.
Prema njegovim rečima do fuzije neće doći odmah, već će se prvo napraviti sporazum o strateškoj poslovno-tehničkoj saradnji između Beograda i Železnika.
- Ovaj sporazum je deo plana reorganizacije i on ne rešava dugovanja Beograda već treba da mu pomogne da održi ime, brend i normalno funkcionisanje – objasnio je Čović.
- Plan reorganizacije je u okviru Zakona o stečaju – naglasio je on – Pravljenjem tog plana grad nedvosmisleno potvrđuje da ne želi da ode u stečaj, već da napravi dogovor sa poveriocima. Plan reorganizacije može da traje maksimalno pet godina, a u tom periodu važno je da se troškovi u Beogradu racionalizuju – izjavio je Nebojša Čović.
- Racionalizaciji troškova umnogome će doprineti činjenica da će Beograd na raspolaganju imati svu infrastrukturu Železnika – naglasio je on.
Prema njegovim rečima, kada se završi reorganizacija, planirano je da se obavi fuzija Beograda i Železnika u grad koji će funkcionisati pod zajedničkim imenom – Beograd Beograd.
- Beograđani uopšte ne treba da imaju dilemu da li njihov grad i dalje postoji – istakao je Čović – Naravno da Beograd i dalje postoji, samo će biti registrovan na novoj adresi, u Železniku – rekao je on.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.