Čović: Zvezda praktično nije postojala pre dve godine, a sada igra Evroligu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2013, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Zvezda praktično nije postojala pre dve godine, a sada igra Evroligu

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je pokušao da smanji euforiju posle odličnog izdanja svog tima protiv Radničkog u ABA ligi, prenosi "Mocart sport".

 Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović

 

Crveno-bele čeka izuzetno važna premijera u Evroligi sa Lokomotivom iz Kubanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ekipa Dejana Radonjića bi mogla da se nađe pod velikom tenzijom.

"Što se tiče utakmice sa Radničkim, Zvezda je odigrala korektan meč. Nema mesta nestrpljenju i nema euforije u našem klubu više. I kada pobedimo i kada napravimo dobar rezultat, kao sinoć, nema euforije. Kao što nema ni mesta nervozi i psihičkom padanju. Odmah posle utakmice sa Širokim mnogi su odmah počeli da smenjuju trenera, a mi se time nećemo baviti ove godine... Uopšte. Od sada ćemo raditi po sistemu utakmicu po utakmicu. Sledeća utakmica je Evroliga."

Delije su konačno dočekale Evroligu.

"Posle 14 godina u našem gradu igramo Evroligu. Za dve godine od Zvezde koja praktično nije postojala napravili smo tim koji igra najviši rang takmičenja u Evropi. U četvrtak igramo protiv izuzetno teškog protivnika. Mislim da imamo vrlo pristojan tim, daleko ispod ostalih za razliku od ostalih ekipa u grupi. Otprilike razlika je oko četiri puta. Probaćemo da ne budemo euforični, ali da ne upadamo u provokacije drugih. Raznorazna pitanja su po pitanju cene karata. Ja razumem da će, iako su naše karte najjeftinije, opet biti raznih komentara, jer su ljudi navikli na jedan sistem gotovo 14-15 godina."

Najniža cena karata biće za nivo 400 i ona će iznositi 600 dinara. Prodaja karata za Evroligu kreće od utorka, dok će zamena ulaznica, koja je nastala zbog problema Pionir - Arena, početi u ponedeljak. Navijači sa sektora A, B, C, D iz Pionira će sa nivoa 400 biti premešteni na nivo 200 u Areni.

"Sve ono što se odnosi na kupovinu karata je jasno. Navijači će gledati tri takmičenja, a pritom pomažu klub finansijski. Do 60 posto budžeta treba da bude napunjeno od cena ulaznica. I pored toga, mi smo ispod toga, opet daleko od svih ostalih timova u Evroligi. Mi te, evroligaške standarde moramo postepeno da uvodimo, ne samo ove godine, već narednih godina. Napominjem, svi moraju da kupe kartu. Pa i članovi uprave kupuju karte, pa tako moraju i navijači. Na utakmicama neće biti niko ko ne kupuje karte, pa čak ni navijači koji po forumima stalno pričaju o tome. Nas Arena po utakmici košta 35.000 evra, tu spadaju utakmica, treninzi naši i protivnika, kao i prepravke na tribinama, a to smo još i spustili cenu. Evroliga ima posebna pravila kada su u pitanju kazne. Biće drakonske, verujte mi. Drago mi je što su se navijači oglasili onim saopštenjem."

Ambicije Zvezde u ovoj evroligaškoj sezoni su skromne.

"Zvezda u Evroligu ulazi potpuno rasterećeno. Ne možemo da očekujemo da odmah budemo u Top 16, pa u osam, četiri... Imamo period od pet godina da tako nešto napravimo. Moramo da budemo realni. Ako nešto brzo napravimo to će biti i kuso, neće biti održivo dugo. "

Ono što raduje navijače Zvezde jeste značajan učinak mladih igrača na startu sezone.

"Jako je lepo videti Ristića i Tejića kako igraju. Lepo je kada znate da ste tu decu odgajali od 12. godine. Ali, i to je dosta koštalo. Naš plan je da jednog dana napravimo prvi tim koji će imati isključivo decu iz Zvezdine škole."

I za kraj, mali apel navijačima.

"Moj apel je da napunimo Arenu, da napravimo sjajnu atmosferu, da ne napravimo neku glupost, štetu koja će debelo koštati klub. Navijači su naš vrlo važan subjekt na svakoj utakmici i zato je važno da nas bude što više", zaključio je Čović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Zvezda praktično nije postojala pre dve godine, a sada igra Evroligu

Izvor: Dzungla.org, 13.Okt.2013

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je pokušao da smanji euforiju posle odličnog izdanja svog tima protiv Radničkog u ABA ligi, prenosi „Mocart sport“. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.