Čović: Stojim svima na raspolaganju

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Stojim svima na raspolaganju

Nekadašnji potpredsednik u Vladi Zorana Đinđića Nebojša Čović negirao je danas navode iz krivične prijave koju su protiv njega i Velimira Ilića podnele majka i sestra Zorana Đinđića, u kojoj njih dvojicu optužuju za umešanost u ubistvo premijera.

Čović je za Radio Slobodna Evropa izjavio da advokat porodice Đinđić Srđa Popović iznosi "laži, neistine i insinuacije" i poručio da stoji na raspolaganju državnim organima i svima koji žele da obave razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa njim.

"To ne ističem prvi put, već osam-devet godina. Ja verujem u ovu državu i njene pravosudne organe i ne dozvoljavam da se vređa moja porodica", rekao je Čović.

U prijavi, koju je u ime majke i sestre ubijenog premijera podneo advokat Srđa Popović, navodi se da su oba političara kriva za "neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak".

Srđa Popović je 2010. godine takođe u ime majke i sestre ubijenog premijera Srbije, podneo krivičnu prijavu i protiv bivšeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice i načelnika Vojno bezbednosne agencije Ace Tomića zbog pobune "Crvenih beretki", koja je "bila politički uvod u atentat što je kasnije gurnuto pod tepih".

Premijer Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.