Čović: Probaćemo da izbegnemo bankrot

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Dec.2012, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Probaćemo da izbegnemo bankrot

Trener i zaostatak za Partizanom od šest bodova manji su Zvezdin problem od novčane dubioze. Nebojša Čović, ključni čovek za finansijska pitanja na Marakani, izašao je pred novinare sa hrpom papira u rukama.
Od najava da će u početku naredne sedmice prezentovati kompletna finansijska slika Crvene zvezde, nema ništa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Važno je da podvučemo crte. Da nova uprava, sa gospodinom Džajićem na čelu, bude znala na čemu je, uz tačno izvedeno stanje. Privodimo kraju finansijske analize, hoću da vas zamolim da ne žurite sa komentarima, proglašivanjima krivaca i da ne gledate na preseke jednostrano. Stvar je prosta, ako vam neko ostavi dug od deset miliona evra, to ima zamajac i sinergiju koja se povećava. Svi koji budu želeli podatke, imaće ih na raspolaganju. Završićemo posao do Skupštine, 22. decembra.
Čovićev sedmominutni monolog nastavljen je iznošenjem određenih brojčanih podataka, već poznatim javnosti.
- Trenutne obaveze su 48,5 miliona evra. Postoji mogućnost da odu gore, ali i da se smanje kad se pregledaju potraživanja i utvrdi koliki je stepen naplativosti.
Potencirao je Čović da je važno doći do pravog stanja, jer na toj bazi mogu da se utvrde mere:
Koliko para, toliko muzike. U mnogo slučajeva se podlegalo pritisku, da ne kažem manipulaciji – biti prvi po svaku cenu. To može da vas dovede da jednog dana nemate ni šansu da budete prvi, odnosno da više ne postojite kao klub i bankrotirate. Probaćemo da se to ne dogodi, imamo realne šanse. Zato moramo da dobijemo još malo vremena da kompletnu situaciju izanaliziramo.
Odbacio je Čović tezu da je jedini način da klub preživi prodaja igrača:
- To se čini na prvi pogled, a obično nije baš tako. Ništa ne mora, hoćemo da ne živimo više u lažnim obećanjima. Probaćemo da se stabilizujemo, ali ne na teret prodaje igrača.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.