Čović: Pitaću Pešića da vodi Zvezdu, prijateljski razlaz s Tomićem

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Pitaću Pešića da vodi Zvezdu, prijateljski razlaz s Tomićem

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović saopštio je da je sa trenerom Milanom Tomićem sporazumno raskinuta saradnja.

Tokom dana pojavila se informacija da je Tomić podneo ostavku, što je Čović na konferenciji za medije i potvrdio rekavši da se "ništa neobično nije dogodilo".

"Milan Tomić se sporazmuno rastao sa Zvezdom, u prijateljskim odnosima. Milan je osvojio tri trofeja, vratio Zvezdu u Evroligu."

"Nista neobično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nije dogodilo. Na obostranu inicijativu smo došli do ovoga. Klub je pod velikim pritiskom, stalnim patološkim primedbama. Stalno mora da se priča o ciframa, da se laže o ciframa.. Imali smo sa Milanom konsultativne analize. U poslovima nema ubeđivanja, zajednički se analizira", izjavio je Čović.

Kada su ga pitali ko će voditi ekipu na meču Evrolige sa Barselonom, prvi čovek crveno-belih je dao zanimjiv nagoveštaj .

"Dogovorićemo se ko će vodeti ekipu. Imam nameru da ubedim Pešića da ostane ovde u Beogradu, a ne da se vraća tamo. Kari je moj veliki drug i prijatelj. Pitaćemo i Karija", poručio je Čović.

Finansije mogu biti restriktivan faktor pri izboru Tomićevog naslednika.

"Nemamo para da damo treneru 500.000 ili 600.000 evra. Ima tu velika nepravda. Zvezda je dovela mladog trenera Alimpijevića. Taj Dušan je imao 11 pobeda u Evroligi. Pobedio je Real, Valensiju... Igrao je finala ABA lige... Zagovornici smo da se mladim trenerima daje šansa. Kada se malo bolje pogleda, Srbija ostaje bez trenera", smatra Čović.

Pomenut je i trener FMP-a Vladimir Jovanović.

"Analiziramo sve. Ko god dođe dobiće podršku. Niko nije planirao da će se ovo dogoditi, ali to je sport."

On je pričao i o ekipi i povredama igrača.

"Dobra je selekcija. Nisam razmisljao o otkazima. Imamo odakle da povučemo igrače ako nam bude negde zafalilo. Derik Braun ima zdravstnih problema, nadamo se da će biti spreman za 20 dana. Takođe i Kuzmić se nadamo da će biti spreman za 10 do 20 dana", zaključio je predsednik Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.