Čović, Ostojić, Bokan: Vladalac ličan i prepun mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović, Ostojić, Bokan: "Vladalac" ličan i prepun mržnje

Dokumentarni film "Vladalac", koji je emitovan na televiziji N1, previše je ličan, prepun mržnje i ličnih stavova pojedinca, a bez osvrta na rad, te je njegov smisao diskreditacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ocenio je večeras bivši političar Nebojša Čović.

U emisiji "Hit tvit" TV Pink, on je rekao da takva emisija neće biti jedina i da će uvek, kaže, postojati "navodno kredibilni ljudi koji će zarad neke istine prezentovati određenu navodu argumentaciju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Priča je pravljena holivudski, a smisao je diskreditacija. Prepuna je mržnje i ličnih stavova pojedinaca, jedno je da li nekog volite ili ne, ali ne potcenjujte njegov rad. Kažu da se video s Putinom, Orbanom i Erdoganom i to pokušavaju da asociraju sa diktaturom, iako se video i sa, recimo, Merkelovom", primetio je Čović.

Kaže da je u filmu izostao osnovni deo novinarstva - druga strana, dodajući da se "montažama", kakav je i, smatra, "Vladalac", može stvoriti ambijent mržnje koji vodi u destrukciju Srbije.

"Zbog čega toliki stepen mržnje? Otkud tolika mržnja? Svi smo prošli kroz razne periode i menjali se, pa tako i politički", rekao je Čović aludirajući na pojedine Vučićeve izjave devedesetih, a koje su korišćene u filmu "Vladalac".

Čović primećuje i da je, po garderobi sagovornika, jasno da je film sniman u letnjim mesecima, a da je pušten sada, pred izbore, čime je, kaže, njegova namera jasna.

Drugi sagovornik "Hit tvita", novinar Zoran Ostojić, kaže da je suština novinarstva da su "činjenice svete, a komentari slobodni", dodajući da film "Vladalac" ima činjenice, ali i komentare koji su isuviše lični, jednostrani, puni epiteta i malo sagovornika koji su neutralni.

Smatra da je film napravljen namenski, što, dodaje, pokazuje, jednostranost u komentarima, koji su i lični.

Komentarišući dokumentarni film "Vladalac", reditelj Dragoslav Bokan, treći gost emisije, smatra da bi bilo aktuelnije da su film "Vladalac" pisali prema predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

"Grupa samozvane elitne okupila se da izrazi svoje nezadovoljstvo onim što je onaj koga su podržavali pre osam godina odlučio da ne nastavi njihovim putem. Glavni argumenti vezani su za mržnju prema srpstvu, srpskoj državi i svako ko bi rekao bilo šta prosrpski prošao bi isto ovako", smatra Bokan.

Navodi da ovaj flim vidi i kao grupu istomišljenika koja napada Vučića koji je, kako kaže, rešio da bude vladalac i u srpsku korist, a ne samo u korist evrointegracija.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.